Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Within Temptation - Mother Earth

De Nederlandse symfonische metalband Within Temptation is in 1996 opgericht door Sharon den Adel, de gitarist Robert Westerholt en Jeroen van Veen. De huidige leden zijn:

Sharon den Adel, zangeres
Stefan Helleblad, gitarist
Ruud Jolie, gitarist
Jeroen van Veen, basgitarist
Martijn Spierenburg, keyboards
Mike Coolen, drums

Sharon Janny den Adel is geboren op 12 juli 1974 in Waddinxveen. Als kind woonde ze in meer dan tien landen. Van haar eerste tot haar zesde jaar woonde ze in Indonesië. In Waddinxveen deed ze mee aan een muzikale cursus. Met een aantal muzikanten richtte ze de blues/rock band Kashiro op. Met die band zong ze covers. Ze wonnen diverse publieksprijzen. Ze deden ook een optreden in Pelhrimov. Sharon is mezzosopraan en afgezien van een korte periode in een koor volkomen autodidactisch. Voor Within Temptation werkte ze bij een modebedrijf. Ze ontwerpt dan ook haar eigen podium-jurken.

In 1997 verscheen het debuutalbum 'Enter'. In 2000 verscheen het album 'Mother Earth', met de gelijknamige megahit en dat geheel terecht. De Keltische rocksfeer is meesterlijk uitgevoerd. De bijgeleverde videoclip eveneens. Je ziet het gezicht van Sharon de kop van een sneeuwuil overlappen, wat superbe gedaan is. De rustieke fluittonen worden harmonieus opgevolgd door stevig drum- en gitaarwerk. De hoge, ijle, sirene-achtige stem van de beeldschone Sharon weergalmt alsmaar na als een verwarmende echo.

In 2004 verscheen het album 'The Silent Force', met het krachtdadige nummer 'Stand My Ground', waarbij ze in de videoclip haar sexy gothic-jurk draagt. In 2007 verscheen 'The Heart of Everything' en in 2011 'The Unforgiving', met het diep ontroerende 'Lost'. Begin 2014 verscheen het zesde studio-album 'Hydra'.

Sharon en Robert Westerholt zijn een liefdespaar en in 2005 werd hun dochter Eva Luna geboren, in 2009 hun zoon Robin Aiden en in 2011 hun zoon Logan Arwin. Robert treed vanaf 2011 niet meer op met de band, zodat hij voor de kinderen kan zorgen. Ze wonen in de buurt van Hilversum.

Schrijver: Joanan Rutgers, 2 november 2014


Geplaatst in de categorie: muziek

3.5 met 6 stemmen 100Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
4 november 2014
Maar jij, Gabriëla, jij bent toch minstens zo'n grote hoop voor de toekomst?! Ik heb je hoog zitten en ik verwacht nog ontzettend veel van jou! Je hebt een rijkere inborst, dan je van jezelf denkt. Waai alle invloeden met je vogelvleugels weg en begin volkomen aan je eigen oeuvre. Je hebt het helemaal in je, dus laat het maar ruimschoots uit je binnenste vloeien, zonder absurde, beperkende, dwaze censuur. Denk aan het automatische schrijven van de dadaïsten. Schroom voor geen millimeter en hak alle schijnheiligheid in de pan!...
Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
3 november 2014
Email:
gabrielamommersyahoo.com
In de kunstwerken van Susan Seddon Boulet vind je het spirituele totem thema, waar de video mee begint, ook terug: uilen, wolven en leeuwen wiens gezicht vervloeien met die van de mens.

Prachtige muziek ook. Ik zag nog een opname van Night of the Proms van een paar jaar geleden, waar Sharon met John Miles een deel van het klassieke 'Stairway to Heaven' zingt.

Prettig om te lezen dat Robert voor de kinderen zorgt bij dit eigentijdse liefdespaar. Dat geeft hoop voor een nieuwe toekomst voor de mensheid.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)