Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

PJ Harvey - Who Will Love Me Now

De rockzangeres Polly Jean Harvey is geboren op 9 oktober 1969 in Bridport. Haar ouders zijn Ray en Eva Harvey, de eigenaars van een steengroeve. Haar oudere broer is Saul. Ze groeide op in een boerderij te Corscombe en ze ging naar school in het nabijgelegen Beaminster.

Haar ouders lieten haar luisteren naar Bob Dylan, Jimi Hendrix, Howlin' Wolf, Captain Beefheart en John Lee Hooker. Als tiener leerde ze saxofoon spelen en was ze lid van een instrumentale groep in Dorset. Ze was de gitarist van het folk duo The Polecats.

Ze studeerde beeldende kunst aan het Yeovil College. Van 1988 tot 1991 was ze lid van de band Automatic Dlamini uit Bristol, waarvan ze de achtergrondzangeres was. De zanger was haar soulmate John Parish. In Londen studeerde ze beeldhouwkunst aan de Central Saint Martins College of Art & Design, wat ze niet afmaakte.

In 1991 vormde ze haar eigen band met Rob Ellis en Ian Oliver, later vervangen door Steve Vaughhan. Dat was het Trio PH Harvey. In 1992 verscheen het debuutalbum 'Dry', in 1993 opgevolgd door 'Rid of Me', met de beroemde, steengoede titelsong. Ze kan met haar stem alle kanten op.

Ze had een relatie met de drummer/fotograaf Joe Dilworth, de Australische muzikant Nick Cave en de Amerikaanse acteur Vincent Gallo. Na 'Rid of Me' ging ze solo en in 1995 verscheen haar eerste solo-album 'To Bring You My Love', met o.a. het hoogst wanhopig gevoelige 'Send His Love To Me'.

In 1998 verscheen 'Is This Desire?', in 2000 'Stories from the City, Stories from teh Sea', met o.a. het fameuse 'Horses in My Dreams' en 'This Is Love', met de oogstrelende, BH-loze videoclip. In 2004 verscheen 'Uh Huh Her', in 2007 'White Chalk' en in 2011 'Let England Shake'.

Het wanhopige liefdeslied 'Who Will Love Me Now' wordt gedragen door een gestadige drumbeat en Polly's handharp. Door de rustige, mysterieuze bossfeer komt de hoge, hartverwarmende zangstem van Polly uitstekend tot zijn recht. Een juweel binnen haar zuivere rockoeuvre.

Schrijver: Joanan Rutgers, 12 november 2014


Geplaatst in de categorie: muziek

3.2 met 5 stemmen 144Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)