Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Gabriela Cilmi - Symmetry

De Australische zangeres Gabriela Cilmi Lucia is geboren op 10 oktober 1991 in Melbourne. Ze heeft Italiaanse voorouders/familieleden. Ze is beïnvloed door: Nina Simone, Led Zeppelin, Janis Joplin, The Sweet, T. Rex, Cat Stevens en Suzi Quatro.

Gabriela was de zangeres van de coverband Foucault. Ze zong o.a. songs van Led Zeppelin, Jet en Silverchair. Ze werd ontdekt door Michael Parisi van Warner Music. Op haar dertiende tekende ze een contract bij Island Records UK en haar manager is Cassandra Gracey.

Op haar vijftiende verhuisde ze met haar ouders Joe en Paula en haar broer Joseph naar Londen. Ze nam originele songs op met de producenten/songwriters Adrian en Barbara Hannan van The Songstore.

Op 31 maart 2008 verscheen haar debuutalbum 'Lessons to be learned', met de wereldhit 'Sweet About Me'. Op 22 maart 2010 verscheen haar tweede album 'Ten', met 'Hearts Don't Lie'. Ze verscheen topless in het tijdschrift FHM, waar ze later spijt van had.

Op 2 september 2013 verscheen haar derde album 'The Sting', met haar meeslepende en opzwepende song 'Symmetry'. In de betoverende videoclip doet ze als het ware een paringsdans met een knappe jongeman met lange haren en een strak, gespierd lichaam. Zelf is ze kortgeknipt, wat het effect van symmetrie versterkt. De gezichten overlappen elkaar. Op dieper niveau is er harmonie tussen de vrouwelijke en de mannelijke kanten in Gabriela zelf.

Schrijver: Joanan Rutgers, 26 november 2014


Geplaatst in de categorie: muziek

3.5 met 2 stemmen 1.508Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
26 november 2014
Email:
gabrielamommersyahoo.com
Mooie video van twee mooie mensen. Veel video's zijn tegenwoordig kunstwerken. Dit is er zo een. Lekker nummer ook.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)