Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Terug naar de oude St.Josephstraat

De lange St.Josephstraat ligt uitgestrekt als een kleurig lint en verbindt centrale gedeelten van de stad met de omgeving. Hier kun je nog oude villa's bewonderen en je treft ook winkels aan, een kerkhof en een buurthuis.

Eens kwam een meisje uit Den Haag. Na het grootsteedse, mondaine milieu van de stad aan de zee verwonderde ze zich over de asgrauwe keien van de St.Josephstraat. Maar ze vond in Tilburg haar echtgenoot. Toen ze in zijn ouderlijk huis kwam, keek hij op van zijn gebruikelijke lectuur en koos haar zonder veel omwegen tot zijn vrouw.
En zo werden het meisje uit Den Haag en de ambtenaar uit Tilburg mijn vader en moeder en werd de oude St.Josephstraat mijn domicilie en kleurde zij mijn jeugd.

Het meisje dat mijn moeder werd is nu bejaard en de ambtenaar die mijn vader was, leeft niet meer, maar de St. Josephstraat toont me haar villa's en haar unieke sfeer die altijd mijn jeugd te binnen kan brengen tot ook ik eens voorgoed zal rusten......aan de oude St.Josephstraat.

Schrijver: I. Broeckx, 1 december 2014


Geplaatst in de categorie: woonoord

4.0 met 2 stemmen 66Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
1 december 2014
Ik waardeer je liefde voor je hometown Tilburg. Je stratencyclus eveneens. Ik krijg steeds Louis Couperus sferen bij jouw kleinoden. Ik kende de St. Josephstraat niet, maar nu wel en dat zie ik als een verrijking. Je zegt, dat je ooit op het kerkhof aan de St. Josephstraat komt te liggen, waar klaarblijkelijk ook je dierbare vader al ligt. Ik bemin je nostalgische sfeertekeningen en je gevoel voor dramatiek. Het leven is immers niet één en al drankgelag en orgieën. Jij weet heel mooi verstilling en eenvoud om te smeden tot literaire hoogstandjes. Bezing ajb nog vele straten!...

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)