Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Epica - Cry For The Moon

In het begon van 2002 verliet de heavy metal muzikant Mark Jansen (1978, Reuver) de symfonische metal band After Forever, die hij samen met Sander Gommans had opgericht, met als zangeres Floor Jansen, die momenteel de zangeres van Nightwish is.

Mark begon de band Sahara Dust, met de Noorse Helena Iren Michaelsen als zangeres. Helena werd al snel vervangen door Simone Simons, die destijds Marks geliefde was.

Simone Johanna Maria Simons is geboren op 17 januari 1985. Op haar twaalfde leerde ze op de muziekschool fluit spelen. Op haar veertiende nam ze één jaar pop zangles. Op haar vijftiende beluisterde ze 'Oceanborn' van Nightwish, waardoor ze klassieke zang ging leren. Ze zong in een black metal band en een koor, voordat ze bij Epica terecht kwam.

Sahara Dust werd omgedoopt tot Epica, naar het debuutalbum van de power metal band Kamelot. Simone is een mezzo-sopraan en de leadzangeres. De andere bandleden werden: de gitarist Ad Slijter, de drummer Jeroen Simons, de bassist Yves Huts en de toetsenist Coen Janssen. Het koor van Epica bestond uit vier vrouwen en twee mannen en het strijkorkest bestond uit drie violen, twee altviolen, twee cello's en een contrabas.

In 2002 verscheen het magnifieke lied 'Cry For The Moon', in reactie op de misstanden achter de gesloten deuren van de roomse kerk, met name over het seksuele misbruik van kinderen door priesters. Daarna kregen ze een contract bij Transmission Records. In 2003 verscheen het debuutalbum 'The Phantom Agony'. 'Façade of Reality' gaat over de aanslagen op 11 september 2001.

In 2007 verscheen 'The Divine Conspiracy', met liederen over de gevaren van de georganiseerde godsdiensten. 'Feint' is een reactie op de moord op Pim Fortuyn. 'Seif al Din' gaat over het islamitische fundamentalisme.

In januari 2008 leed Simone aan MRSA, waardoor geplande optredens werden afgelast. Voor de Amerikaanse tournee werd Simone vervangen door Amanda Somerville. Na half mei 2008 gaf Simone weer acte de présence, het eerst in Dordrecht.

Simone is zich bewust dat haar vocale en uiterlijke schoonheid eens zullen verdwijnen, dus doet ze extra haar best. Ze is geïnspireerd door Nightwish, Tristania, Kamelot, Within Temptation, Lacuna Coil, Dimmu Borgir en Tiamat. Overigens ook door Wolfgang Amadeus Mozart.

Oktober 2013 kregen Simone en haar geliefde Oliver Palotai hun zoon Vincent. Oliver is de toetsenist van Kamelot. In december 2013 zijn Simone en Oliver getrouwd.
Mei 2014 verscheen het zesde album van Epica 'De Quantum Enigma'.


Zie ook: https://www.youtube.com/watch?v=X2wvH3m3hHs

Schrijver: Joanan Rutgers, 10 december 2014


Geplaatst in de categorie: muziek

4.0 met 2 stemmen 898Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)