Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Doro Pesch - Herzblut

De authentieke zangeres Dorothee Pesch is geboren op 3 juni 1964 in Düsseldorf. Ze is het enige kind van Walter en Barbara Pesch. Op haar derde zong ze al 'Lucille' van Little Richard. Ze leerde piano spelen en vanaf haar tiende nam ze zangles.

Doro was fan van Slade, Sweet en T Rex. Ze leed aan levensbedreigende tuberculose en op haar zestiende besloot ze helemaal voor de zangkunst te gaan. Ze studeerde grafische vormgeving en haar eerste band was Snakebite, waarmee ze oefende in een Düsseldorfse kelderruimte.

Daarna zat ze bij Beast and Attack en Warlock, in 1982 opgericht, samen met Peter Szigeti, Rudy Graf, Thomas Studier, Frank Rittel en Michael Eurich. In 1984 verscheen het debuutalbum 'Burning the Witches', in zes dagen opgenomen, met 'Without You'.

Doro was één van de eerste heavy metal zangeressen. In 1985 verscheen 'Hellbound', in 1986 'True as Steel', met 'You Hurt My Soul'. Doro verhuisde naar New York City, waar in 1987 het vierde album 'Triumph and Agony' werd opgenomen, het meest succesvolle album. Alleen de drummer Michael Eurich was nog over van de originele bezetting en zij had duidelijk de leiding.

In Amerika stond Warlock in het voorprogramma van de thrash metal band Megadeth. Na een juridische strijd mocht Doro enkel verder onder de naam Doro. In 1989 verscheen haar eerste solo-album 'Force Majeure'. In 1990 verscheen 'Doro', wat werd geproduceerd door de Kiss-bassist Gene Simmons, haar jeugdidool. In 1991 verscheen 'True At Heart', een country music album, met 'Even Angels Cry'.

In 1993 verscheen 'Angels Never Die', in 1995 'Machine II Machine', in 1998 'Love Me In Black', met 'Tausend Mal Gelebt' en 'Like an Angel', in 2000 'Calling the Wild', in 2002 'Fight', in 2004 'Classic Diamonds', met 'I'm In Love With You'. En na 'Warrior Soul' en 'Fear No Evil', met 'Herzblut', verscheen vooralsnog tenslotte in 2012 haar twaalfde solo-album 'Raise Your Fist'.

In 2000 overleed haar vader en sindsdien beheert haar moeder de fanclub. Ze bezit woningen in Düsseldorf en ze bezat een woning op Long Island, maar die is in 2011 door de orkaan Irene verwoest. Ze maakt haar podiumkledij zelf en verder schildert ze en maakt ze grafische kunst. Ze wilde geen gezin stichten, omdat ze haar muzikale carrière en haar fans belangrijker vond. Ze is getraind in de Thaise bokskunst.

Persoonlijk raken haar Duitstalige liederen mij meer, dan haar Engelstalige, alsof ik daarin toch meer haar ziel voel door klinken. 'Herzblut' gaat over de onvoorwaardelijke, levenreddende liefde van een vrouw voor een man. In de videoclip zie je een langharige man met zijn grote hond het bos in gaan. De man wil met een overdosis pillen zelfdoding plegen, maar zijn hond rent weg om hulp te halen. Op afstand schenkt een vrouw hem haar hartenbloed, waardoor de man van zijn suïcide af ziet en vrolijk met zijn hond zijn levensweg vervolgt.


Zie ook: https://www.youtube.com/watch?v=3jkpOj-9Mys

Schrijver: Joanan Rutgers, 12 december 2014


Geplaatst in de categorie: muziek

3.5 met 4 stemmen 95Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
12 december 2014
Email:
gabrielamommersyahoo.com
Honden zijn inderdaad levensredders. Hij is degene die het levensbloed bij haar ophaalt. Mooie video.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)