Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Faun - Walpurgisnacht

Faun is een Duitse band uit Gräfelfing, nabij München. Ze spelen pagan folk, darkwave en middeleeuwse muziek. Faun is afgeleid van de herdersgod Faunus of Pan. De groep is in 2002 opgericht door: Oliver Pade, Fiona Rüggeberg, Elisabeth Pawelke en Birgit Muggenthaler.

Fiona Rüggeberg studeerde aan de Universiteit van Istanbul/Munich de kunst van de oude, oosterse muziek therapie. Ze kreeg een klassieke opleiding voor piano, fluit en gitaar. Ze werkte als studiomuzikante op het gebied van de wereldmuziek. Birgit verliet de band en in 2002 verscheen het debuutalbum 'Zaubersprüche', langzame balladen van tussen de late middeleeuwen en de romantiek.

Ze zingen in het Duits, Grieks, Latijn en Scandinavisch. Ze gebruiken o.a. de Keltische harp, de Zweedse nyckelharpa, de draailier, de doedelzak, de cister, fluiten, ook de zeer bijzondere herdersfluit, luiten en trommels. Ze gebruiken o.a. teksten van Heinrich von Morungen, John Keats, Baron Münchhausen, Josef von Eichendorff en Felicitas Kukuck.

Op het tweede album 'Licht' staat het feeërieke, blijmakende nummer 'Von den Elben', met de tekst van Heinrich von Morungen. Dit album kenmerkt zich door meer dansbare liederen. Van 2008 tot 2010 zat Sandra Elflein bij de band en van 2010 tot 2012 Margareta Aibl.

Het zielsverheffende lied 'Walpurgisnacht' staat op hun achtste album 'Luna', wat in 2014 verscheen. Walpurgisnacht is een oud vruchtbaarheidsritueel, wat het begin van de lente aankondigt. De videoclip bij dit heerlijke lied is ronduit schitterend. Zo is er een meiboomdans te zien met ronddansende jongedames, zoals ze op hun mooist zijn. De bosgod met groot gewei en bokkenpoten laat zich zien en hij bemint de koningin van de nacht. Ik ben zo betoverd door Faun, dat ik het liefste in die videoclip wil duiken om met hen mee te doen. Ik ervaar hun sjamanistische diepgang.

Schrijver: Joanan Rutgers, 11 januari 2015


Geplaatst in de categorie: muziek

3.7 met 3 stemmen 95Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Lilith de Wit
Datum:
13 januari 2015
We dansen samen de lente in, op muziek van Faun. De maan danst met ons mee. De dieren minnen elkaar. Als de zon haar eerste roze gloed laat zien, minnen wij als de dieren, en dansen de dieren als de maan.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)