Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Extreem hypocriet

De schenenschoppers verkochten hun satire met 47.000 krantjes per editie. Het hield niet over, maar samen konden zij een ei kwijt en brood op de plank. Extreem werden zere benen geraakt, potloodventers neergemaaid met aka automatische wapens want discussie niet mogelijk.

De oplage is nu vijf miljoen, 4.953.000 huichelaars in de marge en wereldleiders arm in arm in een mars die gedoemd is te sterven in lelijkheid.

En de politiek wentelt zich een slag in de rondte om hetzelfde te zeggen wat hen jaren geleden onwelgevallig bleek. Het is angstig stil in het parlement.

Schrijver: Fred, 18 januari 2015


Geplaatst in de categorie: geweld

4.0 met 5 stemmen 993Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
Fred
Datum:
20 januari 2015
Wat een onzin aan reacties. Cartoonisten die vermoord iets zouden willen en vervolgens gesmoord worden door de woordenspuit**** van neerbuigend medeburger JR. Als er een moment is van stoppen op deze site, tsja....
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
19 januari 2015
We zijn allemaal maar onvolmaakte mensen en daarom maken we allemaal inschattingsfouten, ook de politici in de Tweede Kamer. Ik ben het eens met de wijze Gabriëla en ook ik bemin die miljoenen mensen, die zich solidair tonen door een exemplaar van Charlie Hebdo te willen kopen. Ik geloof nog steeds in democratisch gezinde wereldleiders en velen van hen toonden hun mededogen met de op brute wijze vermoorde cartoonisten, die synoniem staan voor de vrijheid van de menselijke ziel, geest en lichaam. Natuurlijk was de aanwezigheid van iemand als president Erdohan van Turkije nogal hypocriet op een bepaalde manier, maar ook hij keurt de zinloze moorddadigheid van zwaargestoorde jihadisten af. Tot voor enkele tijd was de dreiging nog te overzien, ook al waren er grote aanslagen in Londen en Spanje, maar nu is het hek van de dam en kan er overal van alles gebeuren, lijkt het wel.
Wat nou extreem hypocriet?! Het is toch ook bijna niet te geloven, dat we in Europa vandaag de dag moeten oppassen voor mesjokke islamisten met zware wapens! Dat de Moren hun zwaarden hebben ingeruild voor machinegeweren uit de Balkan! Wat mij betreft moeten alle Syrië-gangers een terugkeer naar Europa onmogelijk worden gemaakt, als dat al niet wordt gedaan. Maar rotte appels bevinden zich wereldwijd, dus zal het wel een hels karwei zijn. Toch ben ik trots op onze politiemensen, militairen en geheime informatiediensten, die overuren draaien en ons met gevaar voor eigen leven weten te beschermen. Je kunt wel cynisch afgeven op de democratische verdedigingskrachten, Fredje Flintstone, maar zonder die trouwe krachten zou je geheid in een islamitische staat van diepe ellende zitten!...
Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
18 januari 2015
Je kunt ook zeggen dat er 4.953.000 mensen zijn die zich er nu van bewust zijn geworden hoe belangrijk het werk van de cartoonisten is. En dat wereldleiders eindelijk de armen in elkaar slaan om de wereld toch een klein stukje beter te krijgen. Je kunt alles negatief of positief zien. Ik probeer het laatste. Ik denk dat de vermoorde cartoonisten ook zouden willen dat we dat zouden doen. Dat hun leven en hun werk, waar ze voor in het harnas zijn gestorven, de wereld een stukje beter zou maken.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)