Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Een schouder om op te leunen.......

Je huis en de buurt waarin je woonde "zegevierden" door troosteloosheid en miezerigheid (je noemde je huis zelfs een "wachtkamer voor de dood"), maar het was het huis waarin ik de Liefde gevonden had die het een welhaast bovenaardse, bovennatuurlijke glans verleende, zoals de Liefde, als door een toverstaf kan doen.

Jouw leven was eveneens aangeraakt door de toverstaf van je geloof in een wonderlijke, wonderbaarlijke Perzische Profeet, die je als Godmens beschouwde en het behoedde je uitstekend voor alle slagen van het lot, voor ieder gering spoortje van angst, van leed, van neerslachtigheid, van eenzaamheid, van verveling, van walging, voor al die verschijnselen die sinds jaar en dag de mensheid geselen, voor de voor anderen uiterste dreigingen van ziekte, verval en dood.
De armzalige, doodse stengels van planten die niet tot bloei wilden komen, probeerde je op te kweken met eindeloze zorg en liefde.
Je hebt gezegd "ik ben je vriend" in woorden die nog nooit tot mij gesproken waren gedurende de lange jaren van eenzaamheid, angst en ziekte; jouw schouder bood je mij aan om op te leunen zoals niemand ooit gedaan heeft of ooit nog zou doen......

Schrijver: I. Broeckx, 21 januari 2015


Geplaatst in de categorie: vriendschap

4.0 met 1 stemmen 1.511Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
22 januari 2015
De categorie 'vriendschap', jawel, maar in wezen de categorie 'nostalgie'. Blijkbaar heb je ooit de intense troost van een ware vriend ervaren, iemand die geloofde in de Perzische profeet Zarathustra (Zoroaster). Je bent door hem getroost na jaren van eenzaamheid, angst en ziekte. Je mocht ineens zonder terughoudendheid op zijn welwillende schouder uit huilen. Hij was het kernpunt van vriendschap voor jou, want voor hem en na hem is nooit een geëvenaarde of overtreffende trap gekomen. Wat moet je hem gemist hebben en wat zul je hem nog steeds intens missen! Als ik hem voor je terug kan toveren, zodat hij ineens op je deurbel belt, dan zou ik dat onmiddellijk doen!... En dan met nog meer houvast en zonder afscheid!...

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)