Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

De luxe van lui-zijn

Kun je moe worden, van niks doen van geen bal uitvoeren, kun je moe worden van zo weinig doen dat het woord lui eigenlijk met hoofdletters geschreven moet worden? Het antwoord is kort en bondig JA. Ik ben eelt aan het kweken op mijn kont, kom er alleen af als het echt niet anders kan en dat is verdomde weinig vandaag dat kan ik je wel vertellen.

Voelt overigens wel heel erg TOF aan dat is ook iets wat ik wil laten weten. De enige actie vandaag ondernomen is de gebruikelijke om je bed uit te komen met de daaraan vastklevende acties van dien. De douche gezien, pyjama verwisseld voor kleding waarmee ik de dag wel kan doorbrengen en dan houdt het wat acties betreft echt op. Is dat niet vreselijk lui en klinkt dat nou niet om gigantisch jaloers op te worden? Vast wel.

Want ik herinner me de tijd dat de dag te weinig uren had, dat ik tijd te kort kwam, dat er altijd iets bleef liggen dat ik altijd achter de feiten aan liep en vandaag, vandaag heb ik dat allemaal gewoon niet. Vandaag voer ik geen bal uit. Geloof het wel. Maar dat doet er eigenlijk niet zoveel toe. Zoveel mensen zeggen elke dag een aantal malen hetzelfde dat ik ook wel een paar keer ditto mag doen toch? En toch ben ik nu een tikkeltje moe, niet omdat ik wat gedaan heb nee hoor ik ben een beetje doorgezeten, das natuurlijk de straf voor de extra portie eelt die er vandaag bij gekomen is...schuldig voelen, nee dat doe ik me helemaal niet dat ik geen bal heb uitgevoerd.

Maar ik moet me wel eventjes bezinnen dat er mensen zijn die maar wat graag iets zouden doen en noodgedwongen op eelt zitten, geen bal uitvoeren maar dat maar wat graag zouden willen en die nu van mij weten dat ik vandaag alleen maar op mijn krent heb gezeten. 'k Heb niks gebroken, (afkloppen), ben niet ziek, maar vandaag deed ik niks, hoefde ik nog minder en heb geen bal gedaan; morgen, ja morgen is iets anders dan vandaag, maar vandaag, pikt niemand me meer af!

Schrijver: An Terlouw, 4 maart 2015


Geplaatst in de categorie: humor

3.0 met 2 stemmen 91Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Günter Schulz
Datum:
5 maart 2015
Dit werkt aanstekelijk, An. Ben alleen bang, dat ik van mijn vrouw de kans niet krijg ;)

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)