Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Schrijflessen van een edelsmid.....?

De winkel in de X-straat, waarboven in krullerige witte letters de naam van de eigenaresse stond vermeld, was ik al vaak gepasseerd en ik had een blik geworpen op de merkwaardige, grillig gevormde, futiele, misschien kunstzinnig verantwoorde en nietige sieraden in de etalage.
Vandaag ga ik er naar binnen en word ontvangen door Louise, die al net zo spichtig, fragiel en nietig lijkt als de sieraden die zij zelf smeedt, die een zonderlinge indruk maakt en die gekleed is in een ouderwets soort zomerjurk.

Het is een kleine winkel met bescheiden, armzalige, witgelakte vitrinekasten tegen de wand en nietszeggende dan wel veelzeggende, kennelijk "spirituele" schilderijen aan de muur waarop pastelkleurige cirkels staan afgebeeld die wellicht de indruk van zonnen moeten maken.
Achter in de ruimte staat een ronde, houten tafel met vier stoelen eromheen en, wegens de warmte, een kan water.

We zullen aan enkele schrijfopdrachten gaan werken vandaag die zouden moeten belichten hoe de levensfilosofie en -houding van mijn beide grootvaders, mogelijk wegens erfelijke overdracht, in verhouding staat tot de manier waarop ik mijn leven inricht en tot mijn huidige levenssituatie...
Zowel mijn grootvaders als ik waren dromers en leefden in ten dele zelfgekozen armoede maar koesterden en koesteren een droom, een illusie van schoonheid, kunstzinnigheid en liefde die alles overstijgt.....
Toevallig waren zij beiden eveneens edelsmeden, ondanks alles lamgeslagen en gegeseld door de economische crisis van de "roaring twenties" terwijl zij beiden leefden voor niettemin wellicht vluchtige, etherische dromen betreffende hun kunstzinnige scheppingen.
Voorwaar, er is enige overeenkomst te bespeuren....
Mijn lerares, Louise, beklimt na het "consult" een hoge witte trap en trekt zich terug in haar vertrekken.....

Schrijver: I. Broeckx, 7 maart 2015


Geplaatst in de categorie: familie

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 73Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)