Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Houdingen

De houding van de mens wordt bepaald door de voorgaande opvoeding en dat heb ik het niet over "rechtop lopen" of "niet zo sloffen" nee, de houding die verschillende nare eventualiteiten met zich meebrengt. Mensen worden wanneer ze ouder worden vaak afgerekend op hun houding en ik moet eerlijk zeggen dat zulke mensen ook in mijn omgeving zitten. Mensen waar je normaal geen moeite mee zou hebben maar die na verloop van tijd een eigenschap van zichzelf laten zien die wel zo vreselijk irritant is dat je er de grootste moeite mee krijgt!

De houding van mensen in je omgeving is bepalend voor jouw gedrag naar hen toe en ik beken eerlijk: ik smeer geen stroop, heb ik niet in huis, ik geef geen vriendelijk gezicht, zover gaat mijn houding niet. Ik kan niet huichelen en veins nog minder. Als ik zou mogen kiezen dan heb ik liever te maken met een gebochelde foeilelijke vent dan met een mooi en netjes aangekleed vrouwspersoon waarop de titel bipolair van toepassing is. En nou moet ik dus eerlijk bekennen dat die uitdrukking wel eerst eventjes door me opgezocht moest worden, maar toen ik las was het betekende wist ik ook meteen: allemachtig wat lopen er veel mensen rond waarop dit van toepassing is!

Van die mensen die eigenlijk dus beter krom gebogen ter wereld waren gekomen want DAT is zichtbaar, maar ja, dat heb je niet voor het kiezen. Nee, van die mensen die de ene dag gezellig, mededeelzaam vriendschappelijk kortom menselijk zijn en die het presteren, (metamorfose) om twee dagen later als door een spoelbak gewikkeld te zijn een compleet ander persoon te zijn geworden, zonder aanwijsbare reden trouwens.

Niets naars voorgevallen, geen discussie voor, tijdens of achteraf en als je naar het hoe en waarom vraagt als antwoord niets terughoort!
Soms snap ik en velen met mij de ingewikkeldheid van de mens niet meer, maar je snapt dat ik kies voor de gebochelde hè?

Schrijver: An Terlouw, 16 maart 2015


Geplaatst in de categorie: lichaam

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 87Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)