Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Als een schip zonder tuigage.......

....en de dag is gekomen, die onvermijdelijk eens aan moest breken, waarop we al de lieflijke, kunstige, elegante en curieuze spulletjes waarmee we opgegroeid waren, de zo vertrouwde snuisterijen van onze jeugd, die mama nog lange jaren vergezeld hadden in de bejaardenflat rücksichtslos één voor één in een vuilniszak moesten deponeren om ze mee te geven met het oud vuil.

De hardheid die we ons gaandeweg steeds meer hadden moeten toe-eigenen, zegevierde ook steeds meer. Het flatje, mijn laatste ouderlijk huis in deze wereld, raakte nu meer en meer onttakeld als een schip waarvan de majestueuze, glorieuze tuigage is gesloopt, als een onteerde vrouw, die men de sieraden van haar jeugd heeft afgepakt, en nieuwe bewoners zouden het in gebruik gaan nemen.

Nooit meer zou ZIJ, trouw en toegewijd, op me wachten in de schemeruurtjes wanneer we de zaken van de dag zouden bespreken, nooit meer zou de immense en zo toegewijde moederliefde mijn deel worden en verarmd, voorgoed verarmd en onttakeld moest ik de futiele jaren die mij nog restten onder ogen zien.....

Schrijver: I. Broeckx, 16 april 2015


Geplaatst in de categorie: afscheid

3.3 met 3 stemmen 60Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)