Inloggen
Per 1 maart 2020 wordt de site Nederlands.nl (incl. de bijbehorende domeinnamen) ter overname aangeboden door de eigenaar/hoofdredacteur, die in maart 2020 de mooie leeftijd van 77 jaar bereikt en graag de site ter overname aanbiedt aan een persoon, bedrijf of instelling, die de site verder wil uitbouwen.

Men kan met hem hierover in overleg treden via mostertman@nederlands.nl

voeg je hartenkreet toe

tabblad: hartenkreten

< vorige | alles | volgende >

hartenkreet (nr. 3010):

Bij het "Afvalatelier" In Wijkcentrum "De Poorten"

In de portiersloge van Wijkcentrum "De Poorten" dat me met haar stalen, imposante letters welkom heeft geheten,zit een dame de hele dag gebogen over een kruiswoordpuzzel. Zijn er zo weinig bezoekers?

Als ik haar gepasseerd ben, kijk ik even later vanaf een hoge balustrade in het architectonisch verantwoorde gebouw in de diepte naar een idyllisch tafereel; daar, in de ruimten van "Kinderstad", komt een sprookje tot leven in een kinderlijke wereld van kleine dreumesen, die, onwetend en onschuldig, spelen met emmertjes, zand en water.

Ik ben gekomen voor het Afvalatelier "Uit het niets" dat wil zeggen dat ik in het gezelschap van andere dames zal gaan werken aan kunstzinnig verantwoorde creaties, vervaardigd uit waardeloos afvalmateriaal.

De dames zijn saamhorig, klitten samen, buigen zich over elkaars werkstukken en bewonderen deze. "La belle nuit d'amour" is wel heel erg prominent in hun verbeelding, maar dan vooral vertaald naar de geschriften niet mij niet aanstaan: van mijn eventuele minnaar verwacht ik vooral zachte strelingen en niet de brute, sado-masochistische porno uit het genoemde boek.

Ongemerkt en ongezien sluip ik stilletjes weg en aanvaard ik de weg naar huis om nooit meer terug te keren te midden van mijn mede-cursisten. Ze horen mijn afscheidsgroet nauwelijks.....

Toen de zomer had ingezet en ik op weg was naar een van mijn bestemmingen, hoorde ik onverwacht drie vrolijke stemmen vanachter een traliehek dat de speelplaats van een school omringt, mijn naam roepen: "Ineke, we missen je!"
Ze zouden me ondanks alles toch niet buitengesloten hebben.....

Schrijver: I. Broeckx, 12 mei. 2015
12 mei. 2015


Geplaatst in de categorie: afscheid

3,7 met 3 stemmen 72Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)