Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Als een rozenstruik.........

Ik ben geworteld in tijden die voor mijn bestaan liggen. In oeroude tijden liggen diep mijn wortels waaruit ik eens groeide. Aarzelend verschenen eens aan mijn stam fragiele takken tot zij werden wat zij nu zijn; harde houten stammen die niet meer schrikken van een briesje of harde windvlaag.

Ik draag mijn vruchten, mijn bloesems en ik ben trots op ze en ik draag mijn doornen die ik evenmin verafschuw. Het moest zo zijn dat ik vruchten en doornen draag. Ik oordeel niet over mijn vruchten en doornen.
De seizoenen strelen en ranselen mij en ik blijf niet dezelfde; ik bloei en verwelk; bloei opnieuw en verwelk opnieuw onder het licht en de duisternis, de dag en nacht van de seizoenen tot eens mijn vruchten voorgoed ter aarde zullen vallen.....

Schrijver: I. Broeckx, 2 september 2015


Geplaatst in de categorie: jaargetijden

3.7 met 3 stemmen 85Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
4 september 2015
Dit heb ik op (natuur)beeldende gedichten tegen, dat ze vaak niet to the point komen en maar wat vaag blijven zweven. Liever lees ik een levensecht, rauw gedicht met wel indrukwekkende inside information.
Naam:
Günter Schulz
Datum:
3 september 2015
Poëzie die mij bekoort en verwoordt op een vrijwel identieke wijze zoals het door slechts enkele personen op deze site wordt gedaan.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)