Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Propvolle treinen richting Duitsland

Ons collectieve geheugen denkt meteen aan al die zwart-wit beelden van treinen in de Tweede Wereldoorlog, die boordevol Joodse mensen zaten en die door de satanische nazi's naar de concentratiekampen werden vervoerd. We weten allemaal wat daar met hen gebeurde. Nu zien we dezelfde volgestouwde treinen, maar met tegengestelde motieven en verwachtingen. De Joodse mensen werden gedwongen om in de treinen te gaan, de huidige vluchtelingen uit met name Syrië willen dolgraag in de treinen richting Duitsland. Ze proppen zichzelf er tot de laatste centimeters in. Al spant India de kroon, waar de mensen ook nog op het dak dicht tegen elkaar aan gaan zitten. Bij Pauw werd ook al gezegd, dat veel Duitsers hun walgelijke verleden willen goed maken en die kans wordt hen nu geboden. Maar eenderde deel van de Duitsers behoudt toch hun bedenkingen bij deze massahysterie en deze massahulp. De valsopgevoede waakhondmentaliteit van de bende neonazi's en rechts-extremisten is ons ook bekend.

Het merendeel van de vluchtelingen gaat barrevoets via de snelwegen en het spoor richting het economische topland Duitsland van de uitnodigende en veelbelovende Angela Merkel. Voor spectaculaire bierfeesten met sappige braadworsten moet je inderdaad daar zijn. Daarmee mag je de inburgeringscursus bekronen. Duitsland barst van het geld en ze willen hun historische imago maar wat graag opvijzelen, waar niets mis mee is, want ik vind hun houding hoe dan ook zeer nobel en menslievend. Gezien het verleden zullen ze in Duitsland niet in kampen terecht komen, maar gelukkig spoedig een behoorlijk woonhuis krijgen, geld voor voedsel en mogelijkheden om te studeren of/en te werken. Nederland kan makkelijk 8000 wanhopige, getraumatiseerde, ondervoede, hoogst vermoeide vluchtelingen opnemen en net als Duitsland grondig helpen. We weten allemaal dat zelfs 80.000 of zelfs 800.000 geen enkel probleem vormt. Er zijn genoeg leegstaande gebouwen en het is fijn van koning Willem, dat hij Huis Ten Bosch voor tientallen miljoenen laat opknappen, zodat daar ook heel wat toekomstige vluchtelingen terecht kunnen. Hij belde me onlangs en hij zei me in vertrouwen, dat hij wel ergens een kasteeltje weet te vinden. 'Weet je, ouwe gabber, je kunt als koning toch niet achterblijven!', zei hij, 'kom anders binnenkort weer eens langs voor een gezellig avondje pokeren en doorzakken!'.

Ik ben trots op al die Nederlanders, die bereid zijn om hun huis met wildvreemde vluchtelingen te delen en ook met hen, die ergens met hen willen koffie drinken en die een maaltijd voor hen willen klaarmaken. Dat zijn prachtige burgerinitiatieven, maar die mensen moeten wel beseffen, dat werkelijk getraumatiseerden geen kattepis is en dat ze geen afgestudeerde hulpverleners in de psychiatrie zijn. Maar aan de andere kant kan dat ook reuze meevallen. Dat is de gok. Natuurlijk wil Angela Merkel, dat Duitsland niet alleen voor deze vluchtelingen zorgt, alle landen in Europa moeten hun steentje bijdragen, want dat is wel zo eerlijk. Voorts ben ik er een voorstander van, dat deze vluchtelingenproblematiek bij de kern/bron wordt opgelost en dat zijn die oorlogszuchtige boeven/ratten/waanzinnigen in Syrië, die geen ware islamieten zijn, maar wolven in schaapskleren, die hun broeders en zusters om niets kelen en overal unieke kunstwerken aan puin slaan. Die woedende gekken van IS moeten gestopt worden, want zij zijn de bron van al die op hol gejaagde mensen, die bovendien in grote getale sterven op zee. Verder is het regime van Assad ook verantwoordelijk voor deze wereldwijde chaos en moeten er een internationale coalitie komen, die deze verderfelijke krachten uitschakelen, zodat er weer wederopbouw mogelijk kan worden. En terugkeer van de vluchtelingen, wiens harten in Syrië enzo liggen.

Er zullen vroeg of laat toch grondtroepen naar die oorlogsgebieden moeten komen om IS tot op de laatste man te verslaan, om dat zwaarkrankzinnige gedachtengoed in de pan te hakken. De Derde Wereldoorlog is reeds begonnen, maar de vrije landen liggen nog te slapen. Hoewel, Europa wordt nu toch danig wakker geschud. Ik snap het niet, Europa is militair oppermachtig tegen die losgeslagen schurkenstaat en toch aarzelen ze om toe te slaan. Die luchtbombardementen zijn niet afdoende, er zullen echt talloze militairen naar toe moeten, zeg maar, D-Day in Syrië. Ik noem die IS-ers niet voor niets ISS-ers. Het stikt daar van de neo-nazi's! Ik vraag me echt af of er wereldwijd op topniveau wel met dit plan rekening wordt gehouden, want de noodzaak rijst de pan uit. Als China, Israël, Turkije en Rusland ook mee willen doen, is dat klusje in een mum van tijd geklaard. Kunnen we die onbetrouwbare, Nederlandse, NSB-achtige luchtmachtsergeant ook meteen op zijn duvel geven.

Schrijver: Joanan Rutgers, 5 september 2015


Geplaatst in de categorie: oorlog

3.7 met 3 stemmen 79Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
7 september 2015
Merci beaucoup voor je lieve reactie, harrem, tja, ik snap het soms zelf ook niet, maar ik heb nu eenmaal die onstuitbare drive. Ik heet trouwens ook Harm, naar mijn opa. Toch nog wel een kanttekening bij mijzelf. Ik zie de noodzaak van een grondoorlog heel duidelijk voor me, maar ik ben wel van mening dat die luie, bewust uit beeld blijvende, omringende (vooral die rijke) landen daar in de eerste plaats aan moeten beginnen. Ik vind dat de vrije landen genoeg hebben geïnvesteerd in die heetgebakerde, stupide, mesjokke regio. Maar omdat die omringende, rijke landen geen poot uitsteken, is de enige oplossing resoluut en massaal aanvallen en overwinnen door Europa, (Zuid)Amerika, Canada, Australië, Israël, Engeland, Iran, India, China en Rusland. Een droomcoalitie, ik weet het, maar toch. In mijn hart ben ik een pacifist, maar mijn verstand zegt dat deze gang van militaire zaken onvermijdelijk is. Er zijn allang teveel slachtoffers van de IS-barbaren en die hoogst negatieve opmars moet gestopt worden, want anders zullen er nog vele onschuldige slachtoffers bij komen. Om niets, om een religieuze illusie en satanische opstootjes, gruwelijke hebzucht en duistere machtszucht. Onhaalbare, macabere, massahysterische, schizofrene doeleinden. Zinloos geweld moet met zinvol geweld beantwoordt worden, hoe vreselijk ook, op de lange termijn zal het gelauwerd worden en zullen de bloemen weer kunnen bloeien na de zwaargestoorde puinhopen.
Naam:
harrem
Datum:
6 september 2015
En dat tik je zo maar op een avondje uit.... In combinatie met de verbazingwekkende biografieën over muzikanten: petje af. Geen last van writersblock, hè?

Een fraaie politieke analyse à la Frits Wester. Of wie hem zich kan herinneren: G.B.J. Hilterman.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)