Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Waar gaat het geld heen?

We vragen ons allemaal af waar het geld voor gebruikt wordt, of het nu om een inzameling gaat of gewoon een donatie. We zijn vrijgevig, ons volk komt OP voor de medemens, ons volk weet nog de helpende hand te bieden, schitterend in één woord. Je moet iets over hebben voor een ander, daar sta ik dan ook helemaal achter.

Maar een klein duiveltje in mijn hoofd weet inmiddels dat een van de goede doelen Green Peace is en die schromen niet om zich te profileren in een giga duur pand, kosten: miljoentje per jaar, of iets in die richting. Nou is dat niet het enige goede doel dat zich te buiten gaat aan idiote buitenissig heden, natuurlijk niet.

De grote graaiers zorgen dat hun zakken en bankrekeningen goed voorzien zijn. Die salarisstroken zullen we niet snel inzien en weet je dat hoeft ook niet. Maar: jawel er komt altijd een 'maar' achteraan, want als we logisch nadenken, dan mag mensenhandel NIET, dan mag smokkelen NIET, dan mag moorden NIET dan mag, oh ik zou een boodschappenlijstje kunnen maken met wat er NIET mag en toch lopen er van de week tot twee keer toe miljoenen te violen over het grasveld met een air van 'we zijn toch binnen, we worden toch betaald, we praten over transfers, we praten over GOUD geld waarvoor alleen een paar keer een BAL geraakt moet worden', maar zelfs DAT lukt voor geen meter om bij het goede doel te komen.

We vragen ons allemaal af: als voetbal onder de categorie "goed doel" zou vallen, zou er dan nog iemand een eurocent aan uitgeven?

Schrijver: An Terlouw, 9 september 2015


Geplaatst in de categorie: economie

4.0 met 1 stemmen 58Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
9 september 2015
Van mij mag Greenpeace best op stand wonen, als ze daarnaast maar de natuur flink van de ondergang blijven redden!, want dat is het cruciale verschil met andere organisaties op peperdure locaties, zoals het Koningshuis en diep in Gooise bossen verstopte villa's van banale miljonairs.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)