Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Alle hens aan dek!

Wake up, Nederlands.nl-schrijvers, want de hoofdredacteur, de aimabele Johan Mostertman, geeft deze site vooralsnog nog maar een maandje levensvatbaarheid! Hij kondigt dit aan in een column, want hij kan er moeilijk een verhaal of sentimentele hartenkreet van maken. Zijn hoofdreden is het drastisch afgenomen bezoekersaantal en daar heeft hij zeker een punt, maar het is aan ons om dat punt te weerleggen, dus kom op, de handen uit de mouwen en laten we alles op alles zetten om de beste, Nederlandstalige taalsite online te houden. We moeten onze beste beentjes nu voor zetten en in dit cruciale maandje het tij weten te keren. Johan lijdt hoogstwaarschijnlijk aan een herfstdepressie en dus moeten we het slim en gedegen aanpakken en hem vooral niet verder in de put drijven, dus geen zondagsgedichtjes meer en geen lulkoekverhalen, kromtenige columns en halfslachtige beweringen, want onze heer en meester Johan leest nu ieder woord met dubbele ernst. We zijn overgeleverd aan zijn genade en goodwill. De minste misstap kan hem al verder in zijn spleen duwen, dus wik en weeg ieder woord met de meeste zorgvuldigheid.

Heer Johan is teleurgesteld over de opbrengst van de oogst en daarom dreigt hij alle kweekvijvers en groeiakkers op te heffen, plat te gooien. Tenzij iemand een rake toverformule weet om Nederlands.nl op te krikken en opnieuw aantrekkelijk te maken voor meerdere bezoekers. We blijken ineens in een zonsondergang te zitten, maar hopelijk weten we met verenigde krachten weer een zonsopgang te bewerkstelligen, allereerst in het versomberde hart van heer Johan. We moeten narren op hem afsturen, wilde vrouwen en karren vol vaten wijn en bier. Hij moet weer in zijn eigen creatie gaan geloven en over het bezoekersaantalgetal heen stappen. Hij zoekt naar creatieve oplossingen, dus laten we hem daarmee bestoken, opdat hij, ondanks zijn statistische rampscenario, moedig voorwaarts strijdt. Het water is hem tot de nek gestegen, maar zoals de Zeeuwen zeggen 'Luctor et emergo!'. Het roer kan nog vele malen om, de koers kan altijd nog naar betere oorden.

Persoonlijk zou ik het verschrikkelijk vinden, wanneer Nederlands.nl echt op zwart zal gaan. Dat je als gewoonteverslaafde Nederlands.nl intikt en dat je dan iets leest als 'Deze site is in oktober 2015 wegens onvoldoende belangstelling opgeheven'. 'Alles van waarde is weerloos', zei Lucebert terecht. Misschien is geestelijke diepgang en wat er echt toe doet wel gedoemd om te verdwijnen in deze uiterst oppervlakkige, op lage driften gebaseerde, ikke-ikke-ikke cultuur. In die zin is het gebrek aan animo voor deze door mij hoogstgewaardeerde site een groot compliment voor de makers en de medewerkers. Ik zal mijn collega-schrijvers gaan missen, die een behoorlijke en hoogstprettige stempel op mijn denkvermogen hebben gemaakt. Zeg maar digitale vriendschap op niveau. Is Nederlands.nl straks echt voorgoed voorbij? Het wil er bij mij echt nog niet in! Ik heb dan ook een groot aandeel geleverd en dat maakt je extra gehecht. Als het echt gaat aflopen, dan betreur ik dat zeer, maar aan de andere kant blijf ik de makers van deze site eeuwig dankbaar voor hun fantastische werkzaamheden, die helaas niet onuitputtelijk zijn, maar wieweet wil koningin Maxima een rubriek invullen, zo van 'Vanuit Huis Ten Bosch'. Zo'n toezegging maakt al gauw de verbouwingstijd overbrugbaar en dan WAUHH!, slik! vergeet het maar.

Schrijver: Joanan Rutgers, 17 september 2015


Geplaatst in de categorie: rampen

3.8 met 6 stemmen 195Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
20 september 2015
Beste Joanan en Ineke, jullie zijn twee schrijvers die deze site zeker hebben gedragen, samen met mensen als An en de gerespecteerde dagcolumnisten. Maar ook voor de minder frequente schrijvers, waaronder ik mezelf reken, is deze site een thuishaven waar we onze schrijfsels in veilige handen weten. Dat moet een vervolg krijgen. We gaan ervoor zorgen dat dit vervolg er komt. Linksom of rechtsom. Er is altijd licht aan het eind van de tunnel! En in dat licht ontmoeten we elkaar weer. Hopelijk hier op dezelfde site. Laten we allemaal proberen Johans neus die kant op te krijgen!
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
20 september 2015
Beste Ineke, en ik maar denken dat mijn reacties op jouw parels loze aantekeningen waren! Fijn dat je me dit weet te berichten. Tja, lieve Tilburger, straks gaan we wellicht net als de Titanic naar de haaien en verzuipen we of kunnen we nog ergens aanhaken, maar dat aanhaken zal nooit meer zo glorieus en soepel menselijk zijn als bij deze site, waar wij grotendeels deel van uit maakten. Je ziet het, ik dek me al voor het ergste scenario in. High-five, Ineke!
Naam:
inekebroeckx
Datum:
19 september 2015
Beste Joanan
Voor het "te laat" is wil ik je laten weten hoezeer ik je reacties op mijn inzendingen heb
gewaardeerd. Ben zelf ook met hart en ziel verknocht aan www.nederlands.nl
Hoe gaan wij het redden?

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)