Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Je kon er op wachten, mensen mijden zorg omdat..

Schrikbarende taal, in het nieuws wordt eindelijk iemand voor de camera gehaald die zijn medicijnen (nodig omdat hij kanker heeft) niet meer kan betalen. Zijn vrouw zit in een verpleegtehuis en hij moet sjoemelen met de rekeningen die binnen druppelen.

En weer komt er een bus met vluchtelingen binnen. Hij moet de medicijnen zelf betalen, ook zijn vrouw "kost" geld, het ministerie besluit om twee Rembrandts van € 160 miljoen te kopen, die waren al van Nederland maar ja, onze kunst is onze kunst hè?

Dus dat moet worden teruggekocht. De man heeft al zijn abonnementen al opgezegd. Ik snap het allemaal niet meer, een hoge ome vertelt dat het eigen risico de mensen bewust moesten maken van wat de zorg kost!

Nou die man weet intussen wel wat de zorg kost, dat weten we verdorie allemaal wel, de maandelijkse premie is een wurgtouw, het eigen risico de strop een kwestie van aantrekken en er is genoeg ruimte voor de vluchtelingen, want DIE hoeven die astronomische bedragen niet te betalen, die hebben hun eigen risico al genomen door te vluchten, naar het beloofde land. Het land waar het goed toeven is, TOTdat je te maken krijgt met de fantastische zorg, de maandelijkse ziekenfondspremie en de astronomische bedragen van het eigen risico.

Je kunt er op wachten, dat het touwtje klaar hangt en alleen nog maar van een goeie knoop hoeft te worden voorzien. Het beloofde land. Maar de man in kwestie, kan zijn pillen om de kanker te bestrijden niet meer betalen? Nee maar er is WEL geld voor schilderijen die nota bene van ons zijn!

Snappen jullie het nog? Ik wel, je wordt gestraft als je ziek bent en extra gestraft als je niet zo van de kunst bent!

Schrijver: An Terlouw, 22 september 2015


Geplaatst in de categorie: actualiteit

3.3 met 6 stemmen 99Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
22 september 2015
Je bent meer socialist in hart en nieren dan Diederik Samsom, An, want die valt niet over die twee Rembrandt's, terwijl het inderdaad te belachelijk voor woorden en hoogst elitair stupide is om daar 160 miljoen euro voor weg te gooien. Dan kunnen we er maar niet naar kijken, het zou wat, Potztauzend!, als jij en ik het voor het zeggen hadden, dan was dat megabedrag geheid naar schrijnend noodlijdenden gegaan, zoals die man die zijn kankermedicijnen niet meer kan betalen. Die kunstpausen moeten zich doodschamen met hun peperdure, zinloze hobby's. De rijke al te rijke bewindslieden weten niet hoe het gewone volk moet rondkomen. Zij maken dwaze beslissingen vanuit hun superrijke posities. Ten koste van de werkelijk armen. Om imago, status en mooie sier. 'Geld maakt niet gelukkig, maar het kan wel je leven kleuren!', zei een pater mij eens. Hopelijk maakt het meer en meer kleur bij diegenen, die het echt nodig hebben en het meer dan al die decadente kunstdwepers behoeven.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)