Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Een plek onder de zon......

De deur met opschrift"T.Broeckx" biedt toegang tot een kale ruimte. Toch biedt de Verzorgingsstaat (voor zover die nog bestaat) ook hem een bed en een sobere kast met stevige vergrendeling (Het moet wel gezegd worden dat zijn laatste televisietoestel geen lang leven beschoren was)

Tot de eigendommen van mijn arme broer behoren verder vele plakboeken die hij zorgvuldig koestert en beurtelings inkijkt op het kleine plaatsje dat afgeschermd wordt door een ligusterhaag (het gezelschap van de andere bewoners kan hij niet zo waarderen)

Hij moest wennen aan de opeenvolging en het afscheid van vele verschillende verplegers gedurende de jaren in het tehuis en hij kon het niet en zo hechtte hij zich noodgedwongen aan zijn schamele bezit, aan de dierbare plakboeken, aan de kast, aan het bed, aan het plaatsje, aan zijn plek onder de zon; zaken die hem waarschijnlijk niet zullen verlaten zoals al die anderen.....

Schrijver: I.Broeckx, 29 september 2015


Geplaatst in de categorie: individu

3.0 met 5 stemmen 51Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
An Terlouw
Datum:
29 september 2015
Een simpele hartenkreet met een voelbare pijnlijke inhoud, zo eentje waar iedereen de ogen voor sluit...en zo gaat het menselijke bejegenen met grote stappen verder - en verder achteruit. Mooi weergegeven.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)