Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Boze asielzoekers

In de Trouw (14 oktober 2015) staat een halve pagina gewijd aan de demonstratie van boze asielzoekers in het tentenkamp bij Nijmegen. Ik heb ze op het acht uur journaal zien lopen. Ze zijn nog maar amper ons land binnen, of ze zetten de hakken al in het zand en ze leveren forse kritiek op hun mindere behuizing dan de meeste Nederlanders.
Ik geloof dat ze de verhoudingen niet echt begrijpen en dat hun massale toestroom serieuze problemen oplevert. Nou kunnen de geboren Nederlanders ook behoorlijk klagen, dus dat is alvast een punt voor hen qua inburgering. Als ik uit een oorlogsgebied zou komen, dan zou ik wel blij zijn met een tent en de minste behoeften, want zo begin je overal als immigrant. Okay dan, ik heb het monastieke bestaan gekend en als minimumlijder vaak kantje-boord geleefd, maar zo erg is dat echt niet. Ze leefden toch in levensbedreigende situaties, nou dan! Velen moeten duur betalen voor een tentvakantie all inclusive. Onder een kleurenfoto van weldoorvoede hoofddoekjesdraagsters staat: 'Asielzoekers die in het Heumensoord worden opgevangen, klagen over het eten, stinkende wc's en koud water'.

Een jongeman uit Syrië vindt het gebrek aan privacy het ergste. Tja, een villa met oprijlaan in Wassenaar zit er even niet in, vrees ik voor hem. Er slapen acht mensen in één ruimte, vaak vreemden van elkaar. Dat kan ook gezellig zijn, het is maar hoe je daar mee om gaat. Je deelt toch hetzelfde noodlot of niet soms? Maar acht is wel veel, dat geef ik toe. Ze liepen met spandoeken door de aangrenzende woonwijk. Dat deden ze ook al voor het lange hek van Hongarije. Ze gingen naar het restaurant van Radbouduniversiteit, nog even en ze bestormen de driesterrenrestaurants! De politie heeft hen verjaagd. Tenslotte dropen ze weer af naar hun chique plek in de bossen. Iedere bewoner daar moet met een wc-rol rondlopen, omdat er geen gratis wc-papier in de wc's is. O Allah nog aantoe, wat een erge vernedering na de bombardementen in het thuisfront. Het water is te koud om je mee te scheren, klagen de mannen, nou, koningen, dan is dat maar zo! Koning, keizer, admiraal, Popla kennen ze allemaal!

De bulldozers vormen een gevaar voor hun kinderen. Hoe dat zo, denken ze soms dat het tanks zijn? De ergste zin vind ik wel: 'En het eten... jekkie bah!'. Inderdaad zul je moeten eten wat de pot schaft en ook al smaakt dat niet naar je inheemse, kruidige gerechten, dan nog hou je je gedeisd en toon je dankbaarheid, tenminste als je een echte vluchteling bent, die werkelijk recht op opvang heeft.

Iemand maakt zich zorgen over het haar van zijn moeder, dat misschien wel vijf maanden bedekt moet blijven. Nou man, dan doet ze dat doekje toch gewoon af zeg, je bent hier niet meer in Syrië en wij Nederlanders schrikken echt niet van de hoofdharen van je moeder.
Pfff! Geert Wilders heeft wel een punt met zijn besprekingen in de Tweede Kamer, waarin hij brieven van bezorgde burgers heeft voorgelezen. Een bejaarde hulpverleenster ontmoette een klagende asielzoeker, die nota bene meer vlees per dag krijgt, dan zij in een hele week. Nare mannen vragen aan minderjarige en volwassen meisjes/vrouwen of ze seks met hen willen. Zo gaat dat hier niet! Hier is de vrouw evenveel waard als de man. Het is de vraag of dat ooit bij hen zal binnen dringen met een cursusje hier en daar. Ik ben zeer sceptisch over die zogenaamde positivo-hype van bepaalde lieden, die aan struisvogelpolitiek doen.
Ik vind dat we bij die kant van de asielzoekersproblematiek niet bij voorbaat moeten wegkijken. En let op, er zijn nog veel meer in aantocht, terwijl we nu al met de brokken zitten. Wilders mag dan impopulair bij de rest van de Tweede Kamer zijn, hij benoemt de realistische zaken wel bij hun naam en hij schuwt het niet om de negatieve ervaringen van de Nederlanders met deze nieuwkomers onder de aandacht te brengen.
Er is nu al sprake van een gigantische cultuurclash!...

Schrijver: Joanan Rutgers, 15 oktober 2015


Geplaatst in de categorie: maatschappij

1.8 met 9 stemmen 115Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
16 oktober 2015
En dan te bedenken,dat ik in het verleden flink tekeer ging tegen de rubriek 'Henk en Ingrid', een spreekbuis van de PVV op deze site. Ik kijk door het spelen van slachtofferrollen heen en ik blijf het unfair en arrogant vinden, dat sommige asielzoekers als een bok op de haverkist gaan zitten, terwijl ze zelfs mogelijk hier onterecht zijn. Sommige lezers hier zijn nog van het pappen en nat houden, maar ik heb inmiddels geleerd, dat je je medemens, wie dan ook, op gelijkwaardige manier moet benaderen, ook als dat in zijn/haar zogenaamde nadeel is. Met dat softy reddingsgedoe maak je alleen maar nog meer slachtoffers van de (vermeende) slachtoffers en je ziet dat de belangrijke denkers van Nederland niet stil zitten, want ze bieden Turkije drie miljard voor opvang in hun land, ook voor diegenen die wij als onrechtmatige asielzoekers beschouwen. Ze hebben er dus veel geld voor over om die enorme toestroom te keren. Dat is omdat ze wel weten dat daar veel binnenlandse problemen van gaan komen. Jan met de pet was woedend op burgemeester Aboutaleb, die vooral hun taal niet spreekt, d.w.z. wel Nederlands, maar niet vanuit het onderbuikse gevoel van het gewone volk, wat altijd nog de meerderheid vormt, ondanks de vele, zichzelf deftig wanende geldgraaiers. Velen leven al op een minima-bestaan en dan is die horde 'asociale inpikkers' een extra bedreiging. Zo wordt er gedacht en het VVD-beleid ontmoedigt de asielzoekers met een versoberingsaanpak, wat extra olie op het vuur van de anti-asielzoekers is. Zie je wel, de regering is het met ons eens! We staan in ons recht om te protesteren! Help ze vooral zo snel mogelijk aan het werk, alsof dat hun traumatische ervaringen wegneemt en het gevaar van gevreesde escalatie opheft. Die komen, die blijven, zeker weten nu Iran zijn elitetroepen naar Syrië heeft gestuurd om daar de tegenstanders van Führer Assad uit te schakelen. Misschien kunnen die ordetroepen ook even heel IS erbij uitschakelen, dat lijkt me een meer nobele taak. Blijkbaar herkennen de leugenachtige gluiperds elkaar (Poetin ook natuurlijk!) en steunen ze daarom elkaar door dik en dun. Met die Iraanse elitetroepen wint Assad natuurlijk en valt er heel wat op te bouwen in Syrië, dus wat dat betreft, is er nog veel werk aan de winkel voor de asielzoekers, maar dan in hun eigen land! Te laf om tegen Assad te vechten, dan maar op blote knieën terug om spijtig genoeg de oude orde te herstellen. In Europa zorg je immers voor grotere problemen, alleen al vanwege je seksuele frustraties en door psychische gestoordheid onaangepast gedrag. Nee, nee, niet allemaal natuurlijk, de uitzonderingen blijven van harte welkom onder de strenge voorwaarden, die wij van hen eisen. Tot zover. En An, ik heb inderdaad een slaapstoornis.
Naam:
An Terlouw
Datum:
15 oktober 2015
Joanan, ook ik heb (stiekem) genoten van Geert op tv. Idd las hij een aantal brieven voor die "het nieuws niet halen" nee nogal wakker, dat soort publiciteit moet onder de zoden blijven liggen. Ik vind het meer dan schandalig te weten dat vandaag op het nieuws werd gemeld dat het ons een MILJARD kost aan de opvang, jawel! Te idioot voor woorden in elk geval. Ik ben het met je eens dat het klagen moet stoppen, maar dat zal wel nooit gebeuren....trouwens, slaap jij nog wel eens? Je schrijft aardig wat..

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)