Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Rond 0.15 uur 17 oktober 2015

Rond die tijd probeerde ik op Nederlands.nl te komen en kreeg ik een 'Oepss!' te verwerken, waardoor ik echt dacht, dat mijn geliefde schrijfsite definitief verdwenen was. Ik was in rep en roer en zeer onthutst over de plotselinge stilte en eenzaamheid om mij heen. Van de weeromstuit belandde ik op Lettertempel, waar ik mijn gevoelens over het verlies van Nederlands.nl onder woorden heb gebracht. Best wel intensief en literair humoristisch, maar oordeel zelf. Blijkbaar was het een vals alarm, maar dat wist ik nog niet. Johan Mostertman had immers aangekondigd dat hij bij het begin van de herfstvakantie 2015 Nederlands.nl zou opheffen, dus dacht ik dat dat gebeurd was.

Ik had nog net een beschouwing over de popgroep The Power Station verzonden, maar die zou niemand meer kunnen lezen. Ik dacht echt dat het over en uit was. Mijn requiem voor Nederlands.nl staat nu dus op Lettertempel, maar gezien de latere feiten is dat dus voorbarig en overdreven. Blijven doorschrijven is het lijfsmotto en niet aarzelen inzake de onzekere bestaansrechten van de schrijfsites, want die veranderen met de dag. Ik moet even goed bijkomen van de shock, dat begrijp je wellicht. Eerder op de avond zag ik Kees van Kooten bij Pauw wijlen prins Bernhardkeihard een GROTE LUL noemen, omdat die vele edele dieren heeft doodgemaakt. Puur uit lafhartig jaaggenot. De schreeuw van Kees ging door merg en been. Zelden zo'n bijzonder tv-fragment gezien.

Het is nu rond 3.20 uur en ik haal opgelucht adem. Ik kan dus nog gerust doorgaan met mijn missie op deze unieke schrijfsite vol ongekende mogelijkheden en daar ben ik superblij om. Johan Mostertan zij dank, dat hij toch manmoedig en ridderlijk doorgaat. Dat siert hem bovenmate. Gezien het benauwde niveau van andere schrijfsites kan hij zijn rug rechten en zijn hoofd fier omhoog steken. Tommy Wieringa belde me net om mij te feficiteren met de doorstart van deze site. Jessica Durlacher belde bij me aan en ze gaf me een spontane mondkus en een fles Chablis, met de respectvolle groeten van Leon. In een email nodigde Rosita Steenbeek mij uit om een paar weken bij haar in Rome te komen logeren, inclusief heerlijke, Italiaanse gerechten en wijnen. Dat ging me te ver en heb ik uiteraard geweigerd. Tessa de Loo stuurde me tegoedbonnen van de V&D en Herman Brusselmans stuurde me een aantal dozen rode wijn. Karina Wolkers nodigde me uit voor een lang verblijf in haar domein, zodat ik in de geest van Jan een mooie roman kon schrijven. Jan Siebelink wilde graag een kerkroute met me doen en veel koffie met gebak nuttigen. Hij wilde me ook een maatje 42 uit zijn collectie Italiaanse schoenen schenken. Ronald Giphardt bood me zijn voluptueuze vrouw aan, maar daar had ik echt geen zin in. Die schrijft namelijk nog beter dan hem. Ping-pong boinggg! Carice van Houten belde me, omdat ze graag wil dat ik in haar nieuwste film haar minnaar speel, gebaseerd op mijn filmpje bij Man Bijt Hond, inzake het gedicht 'De Panter' van Rainer Maria Rilke. Haar vriendin Halina Reijn is ook helemaal verzot op mij. Koning Willem is van plan om mij in de Orde van de Leeuw van Oranje Nassau te verheffen. Prins Charles van Engeland is iets dergelijks van plan.

Johan Mostertman zwijgt en hij houdt de lintjes en eerbetuigingen achter de hand, omdat hij liever uitstekend literair werk ziet verschijnen en geen loze beloften. Zijn strategie verdient dan ook alle lof. We gaan door, lieve mensen, die hier hun bijdragen leveren, de eventuele opheffing was een farce, een liefdesschijnbeweging, om met een Vlaamse schrijver te spreken, alle gekheid op een breekbaar stokje, remove die bullshit maar razendsnel.

Schrijver: Joanan Rutgers, 17 oktober 2015


Geplaatst in de categorie: taal

3.7 met 6 stemmen 146Er zijn 4 reacties op deze inzending:

Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
21 oktober 2015
Er zit een verhaal voor een hartenkreet in mijn hoofd, maar ik krijg hem niet op papier. Te emotioneel, ik wil er even niet meer teveel heen. Ik dacht namelijk eerst dat de site dicht was, dat was al erg genoeg, maar toen zag ik dat ik er alleen niet op mijn computer op kon, en wel op mijn i-phone, en toen stond mijn verstand dus echt stil. Lag mijn server er dan uit, nee dus, want ik kon wel op alle andere sites op internet. Om een lang verhaal kort te maken: ik dacht dat ik (wellicht per ongeluk) geblocked was, had al een mail klaar staan om te versturen naar de redactie daarover, en toen kon ik er opeens wel weer op. Nadat ik dus drie uur had zitten stressen en totaal niet slapen kon van alle stresshormonen die door m'n lijf gierden. Helemaal kapot was ik de dag erna.
Iemand die technisch is, nog gevraagd hoe dit kon gebeuren. Mogelijk was de site wel echt offline en zag ik hem nog in cache op mijn mobieltje. Ik heb er een paar dagen even van moeten bijkomen, dat soort emotionele dingen hakt er bij mij nogal in. Het was ook wel even fijn geweest als er een berichtje had gestaan, iets van: er was een storing, of we hebben werkzaamheden verricht, of de site was vannacht onverwacht offline, wat dan ook. Het kan allerlei redenen hebben gehad, en ik ga er maar vanuit dat het niet expres is gedaan juist op die nacht dat de herfstvakantie inging, want als dat wel zo was, dan heb ik maar één boodschap voor wie dat gedaan heeft: NIET grappig!
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
18 oktober 2015
Lieve collega's Gabriëla en An, jullie reacties getuigen zoals altijd van ware betrokkenheid en subtiele benadering. An, ik moest echt lachen om de zin, dat ik mij te pletter schrijf, want in zekere zin doe ik dat wel, maar ik slaap tot ver in de dag uit, net als Herman Brusselmans. Nu is het even extra spannend en draaf ik inderdaad door. Gabriëla, goed om te weten dat je net als ik een slechte nacht hebt gehad vanwege die schijnstopbewegingen. Ik ben het met je eens dat de spin in het web Johan Mostertman meer openheid van zaken moet geven, mits hij dat kan geven. Een persoonlijk bericht van Johan komt bij mij niet aan, omdat ik de reacties van Nederlands.nl geblokkeerd heb, aangezien ik niet steeds al die goed- en afkeuringen meer wilde checken. Bovendien werd ik zot van de standaardbeweringen. Steeds die spanning van wel of niet geplaatst was ik ook meer dan beu. Rommelt het of is er nix aan de hand, het blijft giswerk. Afwachten maar en ondertussen puik werk blijven leveren.
Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
17 oktober 2015
Ik zag het ook en heb er een heel slechte nacht van gehad. Misschien dat ik er nog wat uitgebreider op reageer in een hartenkreet, maar ik ben er nog even flink van aan het bijkomen en te moe nu om een uitgebreid stuk te schrijven.

Verder vind ik dat we als gebruikers van de site best wel even op de hoogte gesteld mogen worden van de stand van zaken. Blijft de site nu echt open, of toch niet, want voor hetzelfde geld wordt zondagnacht de boel weer dichtgegooid en gaat het dan niet meer open. Ik vind dat we daar toch wel even vooraf een berichtje over mogen krijgen, en ook als het wel open blijft, zodat we even weten waar we aan toe zijn.

Als meest intensieve gebruiker van de site zou jij wat mij betreft zelfs een persoonlijk bericht verdienen, en een simpele mededeling op de site voor ons allemaal, dat lijkt mij toch wel zo zorgvuldig.
Naam:
An Terlouw
Datum:
17 oktober 2015
Joanan, niet te vroeg juichen maar het is idd de 17e. Volgende week weten we meer.......duimen dus en weet je: het IS ook een lastige beslissing zeker als ene Joanan zich te pletter schrijft....wanneer slaap jij eigenlijk?

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)