Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

De verknipte wereld...

Soms zit de wereld zo verknipt in elkaar, dat een dag alleen uit zuchten bestaat, zo van, MOET dat nou? Tja blijkbaar wel, gisteravond rinkelt mijn mobiel; burgernet met een oproep: er is een Burger King overvallen door een donkere jonge man, MET een wapen, vanzelf denk ik dan want nog even en in plaats van het veel te dure bestek bij de grutter die WEL op de kleintjes let maar dat bij het bestek eventjes vergeten is, is er genoeg te besteden aan een wapen tegenwoordig.

Er volgt een beschrijving van de persoon inclusief kleding en daarbij de nadrukkelijke opmerking: de dader niet te benaderen, maar ONS te bellen en met ONS bedoel ik natuurlijk de politie. Nou moet ik al zeggen dat bij een oproep als deze ik helemaal niet het gevoel heb om even op de uitkijk te gaan staan, nee ik kies zelf wel uit wanneer er een houten jas aangeschaft moet worden, maar ik bedoel: het frank- en vrije is verdwenen uit de maatschappij, het - vrijmoedige is vertrokken naar wie weet waar. Het idee dat je sowieso nog iets kunt opperen, is een veronderstelling die helemaal nat gaat.

En DAT is wat me stoort en bezig houdt. Want dat betekent eveneens dat eerlijkheid ook niet meer aan de orde is. We lopen - en moeten lopen volgens een bepaald ritme, en ik bedenk me ineens dat ik dat vroeger ook probeerde bij mijn vader, wanneer ik naast hem liep probeerde ik net zulke grote stappen als hij te maken, dat lukte voor geen meter natuurlijk, maar het ging in die tijd nog om proberen!

Dat proberen van TOEN is in DOEN van NU omgeslagen naar de foute kant van de weegschaal. Ik zal nooit zeggen dat er TOEN geen verkeerde dingen gebeurden, maar die waren niet zo talrijk als dat ze nu binnenkomen. En DAT betekent dan weer, dat je de hond van de buren nog niet kunt vertrouwen, zover is de mensheid al gekomen. Best triest toch?
En daarom zucht ik dus.

Schrijver: An Terlouw, 16 oktober 2015


Geplaatst in de categorie: filosofie

1.0 met 1 stemmen 90Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)