Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Het koningspaar in China

Het is uitsluitend een handelsmissie, wat betekent, dat winterkoninkje Willem niet mag reppen over de slechte mensenrechten in China, met name in Tibet, waar ze de originele bevolking dwingen om Chinees te zijn en de heilige Dalai Lama hebben verdreven, want van ware spiritualiteit gruwelen de Chinezen. Ze houden meer van lekker veel eten, comfortabele huizen, inclusief de modernste electronica, en snelle auto's, die de ozonlaag nog meer opent en de levensduur van hun medemensen ernstig verkorten. Niet alleen sake en bier, maar ook het sterkere spul en sexpaleizen met alle luxe erbij. Chinezen zijn de grootste hedonisten op aarde en ze maken er een zootje van. Denk alleen al aan hun plastic-vervuiling, die gigantisch is. Hun Boeddhisme en Zen doet daar niets aan af. Ze bouwen maar door en ze vervuilen maar door. Alle bewegingen worden op camera vastgelegd en van een natuurlijk bestaan is geen sprake meer. Ze willen alsmaar meer en meer, ten koste van de kwetsbare natuur.

Kunstenaars en vrije geesten worden in de ban gedaan en de massale productie en consumptie is hun uitgeholde levensfilosofie. Het journaal meldde dat de handelsmissie geen enkele kans van slagen heeft, omdat de Chinezen hun banen liever aan hun eigen bevolking geven, dan aan roofzuchtige buitenlanders. Kortom, die peperdure snoepreis is weggegooid geld, zoals zovaak inzake het Oranje-huis. Deze keer zijn de drie prinsesjes mee met hun goedlachse ouders en knopen ze er wellicht nog een fantastische vakantie aan vast. Het belastinggeld moet immers rollen, het moet ergens aan op. Nasi goreng speciaal smaakt toch net even anders in China, dan in Wassenaar. Maar de koninklijke drol is er niet anders om. En dan die verrekte Groene Draak, die zijn tong uitsteekt naar de Nederlandse belastingbetaler! Per jaar kost die pronksloep ons 95.000 euro aan onderhoudskosten! Is dat inclusief de kilo's cocaïne in het vooronder? Of de hertenbiefstuk met flinke hoeveelheden echte truffel? Of de met gouddraad geweven lingerieset van onze hoogstijdele koningin Maximale Genotsbeleving? Ik denk dat menige, Nederlandse doorsneevrouw wel eens in haar riante garderobe zou willen rondneuzen. Even dit en dat passend. Qua exclusieve kledij is haar bezit wel honderden Groene Draken waard. Het wordt de hoogste tijd dat die Groene Draak op Rood springt!...

Chinezen zijn ook erg vormelijk en traditioneel, dus dat bindt hen met het Oranjehuis, de rijke gestagneerden houden elkaar in stand. Zo blijft het grote geld in handen van de meest gewiekste dieven. Hun geposeur en toneelspel is deel van hun charme-offensief en misleiding. Zo houden ze de minderbedeelde mensen voor de gek. Achter hun potsierlijke gepronk en gedweep schuilt een zeer geslepen netwerk van inhalig gedrag, dat enkel op meer en meer zelfverrijking uit is en tenminste op een status quo van hun huidige, buitensporige, asociale, kunstmatige leefstijl. Dat ze met hun dure gedoe de gewone burger de ogen uitsteken, beseffen ze niet, daar ze in de ban van hun absurd verrijkte leefsferen zijn. Ze denken echt dat ze meer waard zijn dan de gemiddelde Nederlander, ook al doen ze speels dat ze op hetzelfde niveau staan. Dat is puur voor de vorm en de goodwillkweking. De Chinezen bouwen graag typisch Nederlandse bouwwerken na, Van mij mogen ze het Koningsgezin gratis en voor niets ergens in hun land in stand houden, als wij er maar van verlost zijn.

Schrijver: Joanan Rutgers, 25 oktober 2015


Geplaatst in de categorie: koningshuis

3.0 met 3 stemmen 713Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Ton Hettema
Datum:
25 oktober 2015
Lekker om je even uit te leven, beste onderdaan Joanan, maar mijn vrouw, de Koningin en ikke zelf, de Koning dus, JOUW koning dus, Koning van maar liefst 16.963.536 ONDER danen, leven in de stijl die nu eenmaal nodig is om geloofwaardig te zijn in het internationale jetsetcircuit van Royalty. Niet omdat wij dat zo leuk vinden. Kijk maar eens naar de uitdrukking van onze ogen en gezichten op 'onbewaakte' momenten. Het is niet voor niets dat de Veiligheidsdienst en de Regering zware sancties heeft gezet op het doorbreken van allerlei protocollen die onze status als hedendaagse sprookjesfiguren moeten waarborgen. Wij zijn helemaal niet van onszelf. We zijn eigendom en paradepaardjes van de firma Bilderberg en Co, die grootpapa en grootaandeelhouder Bernhard heeft opgericht. We zijn gevangenen van de matrix die de vader van ma trix heeft geconstrueerd. Als wij buiten onze rollen zouden stappen, dan zouden wij binnen de kortste keren ook op een modaal flatje in Gouda terechtkomen, ontdaan van al onze regalia en privileges. Dat zou jij toch ook niet willen? Willem en Maxima met hun drie elfjes als buren? In een zomers weekeind samen in een roeibootje over de Gouwe varen naar Alphen? Waar moet de firma Nederland dan haar unieke en koninklijke prestige vandaan halen? Uit het poldermodel?
Nee, mijn beste Joanan, we lezen je beschouwingen graag, vooral de meisjes, die ze als muziekwerkstuk inleveren op school, maar een land zonder Gouden Koets, zonder Groene Draak, zonder Goudse Kaas, zonder een Goudgelokte Koningin in met gouddraad geweven lingerie zal spoedig in het moeras wegzakken van middelmatigheid waaruit het ooit is opgeklommen. We zijn niet van plan uit onze Gouden kooi weg te vliegen. Omdat we niet kunnen en omdat we niet willem.
Joviale Groeten, namens ons hele gezin.
Je Willem
Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
25 oktober 2015
Maar Joanan, dan zijn we Max en Willie ook kwijt. Daar wordt Lucky tv toch een stuk minder leuk van!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)