Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Immuun voor wereldellende

Ik weet niet hoe het jou vergaat, maar ik ben inmiddels overvoed door de dagelijkse informatie over vluchtelingen, die Europa en dan met name Duitsland binnen komen. Ik kan er geen enkele actuele informatie meer bij hebben, daar ik overbelast ben. Het loopt bij mij de spuigaten uit.

Blijkbaar ben ik niet stressbestendig genoeg om al die shots van vluchtelingenellende nog te kunnen incasseren. Ik vind de absurde hoeveelheid aan informatie dan ook misselijkmakend en onnatuurlijk. Nee, dan vroeger, toen er nog geen overdosis aan media bestond en mensen niet op dwingende wijze psychisch overbelast werden.
De informatiebelasting is vele malen erger dan de vluchtelingenbelasting, want die valt veel gemakkelijker te behappen. Ik kijk dan ook bewust minder nieuwsuitzendingen en ik probeer de kranten zoveel mogelijk te vermijden en als ze toch nog bij me weten te komen, dan lees ik enkel nog oppervlakkig en zonder gevoel de titels.

Het is mij al opgevallen dat de media geen tot weinig aandacht meer aan die vervloekte IS-ers schenkt en dat is een pak van mijn hart, want ik dreigde door die mesjokke destructievelingen op een acute hartaanval aan te koersen. Hun barbaarse vernielzucht riep de diepste walging in mij op en in mijn dromen bestreed ik hen, door als een zwaarbewapende Rambo achter de eeuwenoude cultuurmonumenten tevoorschijn te komen, terwijl zij die probeerden kapot te maken. Met mijn mitrailleur maakte ik hen kapot.

Mijn dromen zijn dus eigenlijks ook digitale wargames. Daar schrok ik wel een beetje van, maar wat in droom gebeurt, is altijd nog beter, dan wat in realiteit gebeurt. Dus heb ik die slome IS-ers lekker tuk. De oorlogsontwikkelingen in dat vervloekte Syrië kan ik ook niet meer volgen, omdat ik oorlogsmoe ben en al die bizarre trammelant voor gek verklaar.

Bovendien ben ik hondsmoe van dat kat-en-muis-spel-gedoe tussen Israël en Palestina. Mijn hele leven vechten die bezopen aso's al tegen elkaar en een oplossing lijkt er nooit te komen. Ja, als ze elkaar het licht in de ogen gunnen, maar hun haat is uitgegroeid tot een overlevingsmechanisme en dan is er weinig eer meer te behalen. Vervloekte geloofssystemen, dat dekt de negatieve lading, maar of ze daar ooit boven uit kunnen stijgen? Ze weten niet hoe ze de zielverlichting moeten bereiken, dat is het hele euvel. Ze zijn allemaal spirituele miskleunen, die de primitieve overlevingswetten van Kaïn en Abel hanteren.

Ik ben bang dat alle landen op aarde inmiddels schurkenstaten zijn en dat wij ons door hun misleidende maskeraden voor de gek laten houden. De hoogmoedswaanzin regeert wereldwijd en wij bungelen er een beetje bij. Schokkend hé, maar ons Nederlandje is één van die schurkenstaten, neem alleen al de belastingontduiking, die grote ondernemers in ons land kunnen doen. Of denk aan de slavenhandel en de moord op vele Indonesische mensen.

Ik kan er allemaal niet meer tegen, dus beland ik in de automatische immuniteit, waar ik totaal verstoken ben van wereldellende. Een mens is niet bedoeld om alle ellende van de wereld op zich te nemen. Ik heb al genoeg onder mijn Weltschmerz geleden. Los het allemaal maar lekker zelf op, dop je eigen boontjes en word verdomme volwassen zeg! Rot op met al die slachtofferrollen en neem het heft in eigen hand! Probeer zelfredzaamheid, watjes! Je kunt wel bij me blijven aanbellen, maar ik doe nooit niet meer open!...

Schrijver: Joanan Rutgers, 27 oktober 2015


Geplaatst in de categorie: actualiteit

4.2 met 6 stemmen 134Er zijn 5 reacties op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
26 november 2015
Mijn voornaam Joanan komt uit het geboorteregister van Jezus Christus en wordt in het Hebreeuws als Jochanan uitgesproken, waar ik bijzonder trots op ben. Een Syrisch-orthodoxe priester sprak mijn naam voor het eerst in de Hebreeuwse vorm uit. Tijdens een eucharistieviering. In mijn rondreis door Israël zat ik in de bus met de begeleidster, die ooit Rabin had ontmoet. Vredebrengers worden vaak ten onrechte gekruisigd. Hemelse tradities worden op aarde volop geschonden. Ondanks alle tegenwerking blijf ik in een standvastig verzet geloven. Laten we elkander zoveel mogelijk liefhebben! Want dát is de grootst mogelijke munitie en strijdvaardigheid! Dát breekt alle lafhartige, hatelijke, moorddadige opposities!...
Naam:
Annejan Kuperus
Datum:
12 november 2015
Jouw laatste zin in 'Immuun voor wereldellende' is natuurlijk veel- zo niet alleszeggend. Helaas vond een zionist, aanhanger van het zionisme, Dikke-van-Dalecitaat: de naam van één van de heuvels van Jeruzalem, het geïnitieerde streven van joden een eigen nationale staat in Palestina te stichten en deze staat te handhaven, het van belang eerste minister Y. Rabin op een bijzonder laffe manier van het leven te beroven ter meerdere eer en glorie van vooral zichzelf; door mensen zonder kennis en gebrek aan respect zal deze mooie planeet helaas (ooit) het loodje leggen...!
Naam:
Lucie
Datum:
27 oktober 2015
Dit is pas wat voor het 20.00 uur journaar! Klasse!
Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
27 oktober 2015
Ik heb een week zonder journaal en nieuwsactualiteiten achter de rug, want ook ik trok het niet meer. Dat heb ik wel een aantal keren per jaar, dan kan ik zelfs geen reclame meer zien waar nog iets van wereldellende in te bespeuren valt. Mijn televisie blijft dan veel op zwart staan, wat opbeurende muziek aan, en alleen programma's kijken waarvan ik weet of vermoed of hoop dat het me niet meteen in een huilmuts verandert.

Ik heb afgelopen weekend een heel mooi programma gezien dat precies het goede effect had. Daar ga ik misschien nog wat over schrijven hier, maar ik moet even energie verzamelen, want vandaag en morgen heb ik mijn aandacht even voor iets anders nodig. Maar het borrelt in mijn hoofd, dus komt het wellicht snel een keer als opbeurende hartenkreet op het virtuele papier van deze site.

Lekker even een time-out nemen van alle nieuws, Joanan. De wereld draait wel door, gewoon even lekker focussen op de leuke dingen van het leven. Mag dat? Ja, dat mag. Het leven is echt bedoeld om leuk te zijn.
Naam:
An Terlouw
Datum:
27 oktober 2015
Tjonge jonge, gaan die sterren OOK nog niet verder dan 10, want weet je J., je verdient een dikke 100 en misschien nog wel meer. Ik zit al lezend breeduit te grijnzen en te denken: oei, hij heeft een ochtendhumeur. Je raakt hem wel, je hebt ABSOLUUT een punt, wat zeg ik: je hebt meer dan genoeg punten en mijn pet af voor de opsomming. Want ook IK hoef de krant nu niet meer te lezen...maarre er mist een onderdeel in je opsomming: wat te denken dat NA het nieuws van de vluchtelingen, het gezeur nog GROTER wordt omtrent Brussel? Daar is de nierbekkenontsteking van Máxima peanuts bij....ik ga het nog een keer lezen, want dan ben ik gelijk helemaal bij?! Puur plezier al is het onderwerp dat niet: enne, ik deed de deur toch al niet open, dus dat hebben we gemeen! Maak je een vervolg?

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)