Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

He ain't heavy, he's my brother......

Een paar jaar na de zusjes werd het broertje geboren. Het ontving de naam Matthias, naar de lang overleden grootvader.
Zijn moeder had de sterren en de maan voor hem van de hemel willen plukken en zijn vader zag hem in zijn dromen als sterke en wijze grote broer zijn zussen verdedigen en voor hen door het vuur gaan....

Maar het zoontje werd de teleurstelling, de mislukking en het drama van hun leven, hun levenslange nachtmerrie in plaats van hun toekomstdroom.

De baby beantwoordde de blikken niet, waarin de overstelpende liefde van de moeder lag. Later bleek heftige, teugelloze ontembaarheid te leven in het onstuimige innerlijk van het kind; het moest in de woonkamer "gehouden" worden achter een provisorisch getimmerd hekwerk.

De familie bezocht het gezin niet meer en keerde zich en masse af van de "gekte" van het neefje; een onoverkomelijke schandvlek op haar blazoen.

Vandaag ga ik mijn broer verrassen.
De T-shirts zijn verkrijgbaar in de maten small, medium, large en extra-large. Het moet extra-large worden voor mijn broer, die de intelligentie heeft van een baby, maar het postuur van een body-builder; een baby in de gedaante van een 46-jarige man, die als het ware in het verborgene een parallel leven leidt in de inrichting sinds hij op 4-jarige leeftijd uit huis geplaatst werd, maar die aan ons denkt met zijn babyhersens en voor ons voelt met zijn babyhart.
Soms vergeet ik zijn bestaan, vergeet ik dat hij ons mist en naar ons verlangt.

Het T-shirt zal hem wel passen en ook zal hij blij zijn met de andere cadeautjes die ik voor hem gekocht heb.....

Schrijver: I.Broeckx, 1 november 2015


Geplaatst in de categorie: familie

4.2 met 5 stemmen 91Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
An Terlouw
Datum:
4 november 2015
Weet je meis, je zult nooit weten of ze je ook missen, dat geldt niet alleen voor hem omdat ie gehandicapt is ( of een ander woord mag ook) voordeel voor het " kind" is dat veel ellende aan hem voorbijgaat. Denk ik dan toch. Zeker weten doet geen mens. Mooi en liefdevol geschreven

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)