Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

IS doet aan Haagse bluf

Naar wij allen weten zitten de schurkachtige piraten van IS vooral in en rondom Syrië en niet zozeer in de Sinaï woestijn. Toch beweren die van Allah losgelaten onverlaten dat zij het Russische passagierstoestel hebben neergeschoten. Zeker met een gekaapte Buk-raket of zoiets. Onmensen die vrouwen verkrachten en mannen onthoofden, zijn niet serieus te nemen. Die bazelen maar wat om nog meer negatieve aandacht te krijgen. Ze claimen deze gruwelijke misdaad als iets om trots op te zijn, hoe diep triest en in en in psychisch zwaargestoord is dat! We weten dat er in Libië ook sympathisanten van IS zijn, dus kan het best zo zijn dat er wat verdwaalde exemplaren per kameel in de Sinaï woestijn ronddolen, maar om daar een doeltreffend raketsysteem doorheen te slepen, acht ik voor onmogelijk. De zware banden zakken geheid weg. Dat Mozes de Rode Zee wist te splitsen en daardoor met zijn volk zonder waterschade de Sinaï bereikte, valt al moeilijk te bevatten, ook al deed 'The Ten Commandments' daartoe een poging. Dat de God van Israël een wrekende God was, bleek uit het feit dat de achtervolgende Egyptenaren omkwamen door de verdrinkingsdood. Ook niet echt een liefdevol gebaar van Jahweh. Ik ben daarom bang dat die oude godsbeelden met name menselijke projecties waren, overigens net als de nieuwe godsbeelden, die niet echt nieuw te noemen zijn. De rattenkolonie van IS vormt daarmee natuurlijk een overduidelijke en extreme uitzondering. Via gemaakte beelden uit Raqqa weten wij hoe achterlijk en rigide vrouwen en mannen worden gescheiden, hoe die inhumane misdadigers vrouwen geselen en mannen op straat executeren. Hun kinderen misbruiken ze door van hen geïndoctrineerde kindsoldaten te maken. Dat is wel even wat anders dan cowboytje spelen. Aan de ene kant moeten 'hun' vrouwen volgens strenge tradities volop bedekt gekleed zijn en aan de andere kant verkrachten ze hen, wanneer ze daar zin in hebben. Dat is niet alleen superhypocriet, maar ook nog eens een duidelijk kenmerk van acute vormen van schizofrenie, die in het botte weg collectief worden uitgeleefd. In die zin kunnen ze beter psychiaters boven IS-gebied droppen, in plaats van gemiste bommen, die hen nog meer ontplofbaar maken.

Bij de pelgrimstocht naar Mekka zijn er dit jaar vele doden gevallen. Ik kan denken 'Zie je wel, Allah is boos op die schijnheiligen!', maar in dat soort bijgeloven wens ik niet te vervallen. Het was gewoon een kwestie van massale gekte, waardoor onschuldigen werden vertrapt. Dat gebeurt ook wel in voetbalstadions, bij protestbijeenkomsten, grote winkelkortingen en popconcerten. Net zoiets. De laatste tijd zien we president Hopjesvla Poetin aan zijn bureau met een belangrijke pief overleggen over de situatie hier en daar, alsof ze bij je thuis in een achterkamer zitten te keuvelen. Je begrijpt het wel, huiselijke gemoedelijkheid en betrouwbaarheid uitstralend. Bijna een scherts uit Van Kooten & De Bie. Natuurlijk is het Kremlin ook op de hoogte van de bewering van demonische IS-macho's zonder gewetens, dat zij het Russische vliegtuig neergehaald zouden hebben, maar dat iq-loze liegtuig beweert wel meer. Alleen al het feit dat ze deze catastrofe aanwenden om hun negatieve aandacht te verhogen, is om te kotsen. En mocht het onverhoopt toch een IS-gruweldaad zijn, dan kunnen die overgebleven IS-rioolratten er zeker van zijn, dat de Russen hen tot op de laatste 'man' en 'vrouw' van de aardbodem wegvagen. Ze graven hoe dan ook hun eigen graf.

Schrijver: Joanan Rutgers, 3 november 2015


Geplaatst in de categorie: actualiteit

4.0 met 5 stemmen 113Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
3 december 2015
Ik weet het, aimabele, integere, nederige Gabriëla, jij kunt nooit meer stuk bij mij!...
Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
4 november 2015
Geweldig geschreven hartenkreet!

Het lijkt wel of je de laatste tijd nog meer passie en energie in je stukken legt dan anders. Want welk onderwerp het ook betreft, de hartstocht waarmee je schrijft, spat van het beeldscherm af!

Inhoudelijk ben ik het deze keer ook volledig met je eens. Maar zelfs al ben ik het niet eens, dan nog blijf ik je onverminderd graag lezen. Nee, dat moet ik anders formuleren, want ik lees je - voor zover dat mogelijk is - met nog meer plezier.

Het nieuws volg ik deze dagen niet zo goed, want dat is even beter voor mijn gemoedsrust. Maar door jouw stukken blijf ik toch op de hoogte. Wel spannend wat Rusland nu gaat doen. Het wereldtoneel is een spannend boek geworden. Ik hoop op een goed einde van het verhaal!
Naam:
An Terlouw
Datum:
4 november 2015
Vraag is alleen wanneer, want wat ze doen tot ze erbij neervallen is dood en verderf, onrust verkrachtingen en dat soort misère. Het kan me niet snel genoeg gebeuren dat ze zichzelf afmaken, zijn we er van af.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)