Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Een dubieuze maar toch succesvolle onderneming.....

Ik droeg mijn "kostbare" lading de hele lange weg naar het veilinghuis in een zorgvuldig afgesloten vak van mijn leren tas: het waren de dierbare oorbelletjes van mijn lang-overleden oma uit de nalatenschap, neergevleid op zachte watten in een doosje. Ging ik oma soms uitleveren?

De man van het veilinghuis wist het niet meteen: enig overleg met collega's was nodig vóór hij, een beetje aarzelend, vertederd en haast verontschuldigend (met het oog op mijn tranen?) de waarde noemde: driehonderd euro.

Drie- of vierduizend euro hadden mijn faillissement kunnen voorkomen, maar driehonderd euro weerhielden mij ervan om oma te "verraden".

De diamanten oorbelletjes behouden nu hun dierbare plaats in mijn hart en in mijn huis; zij vormen de laatste herinneringen aan bloeiend leven, aan een jeugd, aan schoonheid, aan een liefde.....

Schrijver: I.Broeckx, 7 december 2015


Geplaatst in de categorie: geld

3.8 met 6 stemmen 60Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
An Terlouw
Datum:
8 december 2015
Jeetje Ineke, ik hoop dat het fictief is. Zo niet, dan zet ik mijn deur open en kom je maar naar mij toe. Gedeelde smart is....halve smart. Mooi geschreven maar weet je, het zou niet uitmaken als je ze verpatste, zeker niet als je er een soort uitstel mee bereikt. Succes
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
8 december 2015
Is je faillissement een literaire overdrijving en hoeven we ons geen ernstige zorgen over je te maken? Niet dat je straks in de winterse ijskou ergens in een portiek gevonden wordt? Met zwavelstokjes om je heen? Terwijl je weerbarstig de erwtensoep van het Leger des Heils hebt geweigerd en de diamanten oorbelletjes in je vastgevroren knuisten houdt!... Want dan, Ineke, verklaar ik je trots voor gekte en had je beter nog eens flink uit eten kunnen gaan en in een hotelkamer kunnen overnachten!... Hoewel, dan waren die dierbare kleinoden van je oma wel in één dag weg!... Driehonderd euro, wat een oplichter zeg!... Meestal is het dan minstens het dubbele waard!... Hou maar lekker als appeltje voor de dorst!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)