Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Een absurd en ondraaglijk dansfestival.......

Het woord "ondraaglijk" warrelde door mijn brein en ik had het bijna uitgesproken in een bloedhete en stampvolle trein, hardnekkig bespied door een monsterlijk dikke vent aan de andere kant van het gangpad en denkend aan mijn zeer onrustbarende en voortdurende geldnood en evenzeer onrustbarende hoestbuien die mij op de meest ongelegen momenten overvielen.....
De bevrijding van mijn zwijgzame "gesprekspartners" en van de hele situatie kwam in een andere coupé, in een andere trein die in het matglas van haar vensters geruststellend het woord "stilte" droeg, weergegeven in twee talen. Eindelijk alleen! Het weidse land strekte zich aan weerszijden van de rails uit en het voertuig snelde voort: huiswaarts!
Mijn "vrienden" hadden mij een plezier willen doen met het uitstapje naar het Volksdansfestival maar de dag was tot een marteling geworden.
Op diverse podia hadden bont aangeklede en opgemaakte sierlijke Japanse meisjes, wild swingende Braziliaanse jongemannen en bedaagd en elegant in de rondte stappende Nederlandse bejaarden hun kunsten ten beste gegeven onder de Tropenzon die bij uitzondering een Nederlands dorp met haar hitte geselde.
Ze waren uit heel de wereld gekomen naar dit dorp en hun exotische kostuums en gepassioneerde dans vormden een vreemd contrast met de straten en velden van de nuchtere voormalige Nederlandse veenkolonie en vooral ook met het Hunebed dat zich bevond in een stille uithoek, onaangetast door de eeuwen, in een oase van groen.
Mijn "vriend" knipte tweehonderd foto's van bevallige meisjes in telkens weer andere poses met een dure digitale camera, die betere doeleinden zou hebben kunnen dienen.
Een bedrieglijk spel was hier gespeeld, een spel van jeugd, schoonheid en betovering dat geheel voorbij zag aan de werkelijkheid van ziekte, ouderdom en aftakeling en vele gehandicapten waren gekomen om zich te troosten met de bonte maskerades en schijnvoorstellingen die hier geboden waren.....

Schrijver: I.Broeckx, 18 december 2015


Geplaatst in de categorie: feest

4.0 met 1 stemmen 46Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Ton Hettema
Datum:
26 december 2015
Maar beste I. Broeckx toch. Dat schitterende festijn in Odoorn is om van te genieten. Om ook oudere en gehandicapte mensen van binnen te laten beleven wat ze van buiten niet kunnen. Niet om afgunst of hulpeloosheid op te wekken. Dat zie je echt verkeerd.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)