Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Het doodshoofdvlindertje

Het kerstkaartje arriveerde op een van die stille en milde dagen vóór Kerstmis, voorboden van het jaarlijkse Feest, dat hoe dan ook, ondanks haar feeërieke, glorieuze en magische sfeer en uitstraling bezwaarlijk het immense leed, het wereldwijde onrecht, dat blijft floreren als hardnekkig, taai onkruid dat weerstand blijft bieden aan de zeis van de ijverige tuinman, niet kan vereffenen.
Het kaartje toonde wat kennelijk een doodshoofdvlindertje moest voorstellen; met het onvervangbare artistieke talent van mijn liefste kunstig en subtiel weergegeven.
Moest deze kerstgroet verbeelden dat zij, mijn arme, goede zus, angstig fladderde als een insect rond de lamp van de doodsangst en het doodsverlangen, dat zij wankelde op de evenwichtsbalk van ziekte en aftakeling waarvan zij ieder moment kon afvallen?
Door het oplaaiende vuur tussen ons, door de woeste golven van de misverstanden, tussen ons opgeworpen ten teken van het voorgoed verstoorde contact, van de verbroken communicatie, was mijn bloedverwante met wie ik ondanks alles door de nauwste en engste banden van zielsverwantschap verbonden ben, onbereikbaar geworden en weigerde zij mijn toegestoken hand.
Het petieterige, aandoenlijke kaartje prik ik tegen de wand van mijn kamer van overjarige vrijgezel als souvenir, als hardnekkig bewijs van het bestaan, van de strijd en worsteling van haar, die ik toch boven alles liefheb.....

Schrijver: I.Broeckx, 20 december 2015


Geplaatst in de categorie: liefde

3.0 met 3 stemmen 90Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
21 december 2015
Kerst betekent de geboorte van Christus Jezus en dus van de Liefdevolle Christusgeest! Die is en blijft altijd groter dan de negatieve doodsdrift van slechte, mislukte mensen! Prachtig hoe je je zus ondanks alle strijd moeiteloos in je genadevolle hart sluit! De liefde is. De liefde blijft. Zelfs als de dood de eeuwige dood is.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)