Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Als een verkapte zwerver.......

Soms tref ik hem aan in de bibliotheek die hem slechts schijnt te dienen als een schuilplaats en als een tweede thuis die de harde, vijandige wereld hem bieden; hij laat alles ongelezen hoewel vele levens en lotgevallen in velerlei romans eveneens getuigen van eens geleefde levens, wellicht ook zonder enige vervulling, zoals het zijne.

Soms staat hij spiedend op de hoek van een straat. "Je vliegt er wel eens uit?" vraag ik hem. "Ja", zegt hij, "het gaat goed met mij, al moet ik nog in de inrichting blijven, voorlopig". Een eenzame tand is overgebleven in zijn bovenkaak zoals soms alleen één ster zichtbaar is aan een nachtelijke hemel. Het lange, grijze haar omsluit zijn hoofd als een helm.

In de rekken van de bibliotheek liggen tijdschriften met feestelijke bontgekleurde covers die de eeuwige jeugd, de lente en de schoonheid van het leven schijnen te symboliseren en te propageren.

De mensen lopen aan mijn vriend voorbij en zijn wellicht op weg naar hun penthouse, bungalow of villa. Zij spiegelen zich hoogstens aan de zwerver ("Gelukkig dat mij zoiets niet overkomt").

Schrijver: I.Broeckx, 1 januari 2016


Geplaatst in de categorie: eenzaamheid

3.3 met 3 stemmen 56Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)