Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Onmacht maakt kwaad

En zo kan het in slechts een dag voorkomen dat mensen spuien dat ze het " zat zijn" dat ze het oeverloze ge- debat meer dan zat zijn, dat ze de oeverloze discussies waar uren lang over vergaderd moet worden, spuugzat zijn. De bedisselende praktijken die worden gehanteerd, zo vreselijk zat zijn dat je met al die "zat" praktijken of dronken of in de bajes zou zitten.

De mensen mopperen terecht, vind ik, want neem nummer 1, daar is een idioot die vindt dat HIJ BEPAALT wanneer de gemeenschappelijke kachel aan en/of uit mag. Maar: als een asielzoeker het koud heeft komt er een kacheltje in gezwinde spoed aangeleverd.

Neem nummer 2, heeft oeverloze discussies met de belasting, nota bene een dame op leeftijd, waar men van vindt dat ze makkelijk alle vaste lasten kan betalen, inkomen van €1300 uitgaven €1095, een snelle som zegt me dat ze wel heel erg op de kleintjes moet letten...

Nummer drie: inkomen van €1200, dus minder dan nummer 2 maar betaalt de hoofdprijs aan het ziekenfonds, betalingsregelingen zijn de enige optie met als gevolg dat de persoon €36 per week heeft.
Red je makkelijk toch? Moet je alleen zorgen dat je wat meer slaapt, want dan verbruik je niks, probleem is: door de stress slaapt men al slecht...

Nummer 4 is ook al schrijnend, werkt zich te barsten, verdient redelijk maar omdat zijn vrouw een ander kreeg staat HIJ op straat, mag alimentatie betalen en het gevolg is dat hij een schamel inkomen heeft van €1100.
Nog geluk dat ie voor eten en onderdak NU niks hoeft te betalen.

Waarom zijn er in godsnaam zoveel regels die meer rieken naar waanzin- regels waarom is er niemand die opstaat en zegt, net als ooit Chroetsjov deed: slaande met zijn schoen op de tafel alwaar hij spreken zou:

NU IS HET GENOEG, NU MOETEN ER SPIJKERS MET KOPPEN GESLAGEN WORDEN EN ALS HET AAN MIJ LIGT ZIJN HET NOG ECHTE KOPPEN OOK.

En dan vinden we het gek, dat er zoveel gezinsdrama's plaatsvinden? Hou nou op zeg, ik noem een paar voorbeelden, het zijn er slechts een paar, maar veel, veel meer nederlanders zijn de onmacht gewaar...

En Den Haag maar lachen

Schrijver: An Terlouw, 28 februari 2016


Geplaatst in de categorie: actualiteit

3.0 met 2 stemmen 61Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)