Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Comazuipers

Kinderen die jong aan de alcohol zitten lopen de kans op hersenbeschadiging, dat weten we allemaal. Van Rijn is nu weer geschrokken van het aantal kinderen wat nu weer, vol alcohol afgeleverd wordt op de ziekenhuispoli's.

Heeft ie dan de afgelopen jaren met oogkleppen gelopen? Heeft ie niet opgelet? Heeft die man nou helemaal niet door dat er weinig verandert zolang er sowieso sprake is van kinderen en alcohol? Kom nou toch Van Rijn, je loopt ACHTER de kar, je TREKT hem niet.

Ouders motiveren om met hun kinderen te praten, nou die ouders PRATEN wel met hun kinderen hoor, maar er is nou eenmaal ALTIJD een groep die niet luistert naar de goedbedoelde raad van papa en mama. Dat IS nou eenmaal zo.

Afijn Van Rijn, ga er maar weer Kamerdebatten aan wijden, is best wel weer slim. Tijd vullen met zinloze acties. Word wakker Van Rijn, en ga wat zinnigs doen...

... Nos meldt dat van Rijn schrikt van de comazuipers. ...

Schrijver: An Terlouw, 8 maart 2016


Geplaatst in de categorie: drank

2.5 met 6 stemmen 118Er zijn 4 reacties op deze inzending:

Naam:
kristine
Datum:
8 september 2016
Email:
stovelotion1live.nl
Weinig recht van spreken als net nieuw lid.
Wel is deze materie me zo bekend tevens nog in de taboesfeer. Ervaringsdeskundigen zijn niet mee, geven ze ook grif toe hoor.
Mevrouw Mommers, innige deelneming.
't Zal je maar overkomen, pff.
Aan de opvoeding ligt het hem hoegenaamd niet.
Joanan, mag ik jouw bewering in twijfel trekken?
Alcoholisme is gewoon erkend als ' ziekte '.
Genetisch bepaald, jawel.
Een overlevingsmanier, dik mis.
Vlucht voor de ' realiteit '.
Mijn zoon zo vaak afgehaald van intensieve;
puberen. Gelukkig experimentele fase. Leeft nu erg bewust tevens erg zeer gezond.
Ten andere echt alcoholisme treft zeer vaak een derde generatie; een weet.
Wie de sigaret verbiedt; zielige kluns.
Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
15 maart 2016
An, het is wel al langer een probleem, maar op dit moment wordt het probleem steeds groter. Vorig jaar zijn er al bijna 20% meer comazuipende minderjarigen in het ziekenhuis belandt dan het jaar ervoor. Daar moeten ze in Den Haag dan wel even serieus naar kijken. Hadden ze al eerder moeten doen, ben ik helemaal met je eens. Maar de stijging van comazuipers onder jongeren is nog meer alarmerend dan ooit tevoren. Ik ben zelf een dierbare verloren aan comazuipen. Die heeft er niets meer aan. Maar wat mij betreft mogen er vergaande maatregelen getroffen worden om dit te voorkomen.
Naam:
An Terlouw
Datum:
9 maart 2016
Joanan, het is al lang een heus probleem dat kinderen aan de alcohol, geen maat kunnen houden. Ik ben helemaal geen voorstander van alcohol, kinderen hitsen elkaar op, dat is niet iets van NU nee, dat speelt echt al een poosje. Als men NU zegt te schrikken van het aantal, DAN heeft met de laatste jaren toch echt met kleppen opgelopen. DAT bedoelde ik ermee. Het gaat het grootste deel van de comazuipers alleen maar om " geen NEE te durven zeggen" en " mee willen doen met de rest". DAAR zit het gevaar. De ouderen die eraan mee doen, DIE zitten vaak niet goed in hun vel, maar over DIE lichting gaat het niet. Jij hebt, net als ik: recht op je mening, maar schaar me niet onder de groep die dingen bagateliseert, want dat is geenszins het geval. Ik vind het van van Rijn water naar de zee dragen, omdat NU net lijkt of hij het EI heeft uitgevonden, terwijl er al plenty kinderen zich een hersenbeschadiging gezopen hebben en waarom? OM ERBIJ TE HOREN. dank voor je reactie
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
9 maart 2016
Ik snap het niet waarom jij zo tegen staatssecretaris Martin van Rijn bent, terwijl die beste man alleen maar meer aandacht voor het jeugdige comazuipen vraagt. Dat er vaak persoonlijkheidsstoornissen en depressies achter teveel alcoholgebruik schuilen, lijkt bij velen nog niet voldoende te zijn doorgedrongen. Alcoholisme is vaak een overlevingsmanier.
Je bagatelliseert Van Rijns bezorgdheid en je mening is zelfs defaitistisch en passief. 'Dat IS nu eenmaal zo' is een oneliner vol verwaarlozing. Van Rijn is juist goed wakker en hij doet hierbij alsnog grotesk zinvol werk, waar vele anderen de hoop al hebben opgegeven, incluis jij.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)