Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Jan Borst RIP

Eerst overvalt ons het nieuws dat Johan Cruijff is overleden, maar per toeval kom ik erachter dat Jan Borst eveneens is overleden. Ivan Grud gebruikte hij ook wel als soort van pseudoniem. In mijn radio-tijd heb ik maar WAT veel werkjes van hem in de uitzending "meegenomen" en wat was hij daar blij mee.

Een toffe kerel, raak schrijvend op zijn eigen bekende wijze. Een aimabel man, die altijd aan een ander dacht. Een lieve man. Verdorie, waarom komen we na een bericht als dit erachter dat we mekaar een beetje vergeten zijn het afgelopen jaar?

Jan, lieverd, ga door met pennen, waar je ook bent, we zien mekaar vast, ooit, eens, toch?

Veel liefs enne: vergeet me niet, dan vergeet ik jou ook niet en intussen:
R.I.P....

Dag Jan, liefs van An

Schrijver: An Terlouw, 24 maart 2016


Geplaatst in de categorie: overlijden

4.0 met 5 stemmen 161Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
25 maart 2016
Aanvullende tip: om alle teksten van Jan/Ivan te vinden, kun je klikken op zijn naam die staat ònder een van zijn teksten bij schrijver: Ivan Grud (en ook schrijver: Jan Borst). Dan krijg je al zijn teksten, zònder teksten van anderen die zijn naam in hun tekst hebben gebruikt. Dat geldt dus ook voor het vinden van al je eigen teksten zònder dat je daar teksten van anderen, die jouw naam in hun tekst hebben gebruikt, bij opgeteld wilt zien.
Naam:
Len Cornelis
Datum:
25 maart 2016
Als Ivan Grud of Jan Borst was hij bij leven volgens mij direct en fantasierijk in zijn schrijven. Te midden van stromen doodsberichten door geweld of door ziekte zoals van een bekende voetballer, is dit bericht mij ontgaan, of is het op bescheiden wijze elders bekend gemaakt. Zo glippen bijna ongemerkt ook schrijvers op deze site weg uit het leven. Eens te meer besef je, dat wij niets weten van het werkelijke leven van onze sitegenoten.
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
25 maart 2016
Volgens mijn gemankeerde herinneringen had ik wel eens meningsverschillen met Ivan over de Russen en Oekraïeners, maar dat kan ook met iemand anders geweest zijn. Mijn internetgeschiedenis is inmiddels te groot om dat na te zoeken. Wel wil ik even melden, dat wanneer ik Ivan Grud intik op 'Zoeken op auteur, categorie of tekst' ik heel veel van mijn eigen werk onder zijn naam vind, wat ik niet fair richting hem vind. Misschien kan dat worden hersteld, vooral nu hij het aardse voor het eeuwige heeft verruild.

Redactie: Als je de gehele tekst letterlijk wilt zoeken moet je dat tussen aanhalingstekens zetten. Dus: "Ivan Grud". Als je de aanhalingstekens weglaat, wordt gezocht of één van de woorden ergens in de tekst voorkomt.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)