Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Kom in actie tegen Trump en onderteken de open brief

Van het Amerikaanse verkiezingscircus zijn we zo langzamerhand wel wat gewend. Wat Donald Trump echter presteert in zijn jacht op de Republikeinse nominatie slaat werkelijk alles. In de hoop dat vooral blanke mannen op hem zullen stemmen richt hij zijn pijlen op vrouwen, Mexicanen, immigranten en moslims. Iedereen, die anders is dan hij, wordt door hem verketterd en beledigd. Zo worden Mexicanen afgeschilderd als moordenaars en verkrachters, en wil hij dat geen enkele moslim meer tot de V.S. wordt toegelaten. Ook dreigt hij kernwapens in te zetten om gewapende conflicten te beëindigen. Het martelen van gevangen vindt hij een goed idee. Als hij president wordt, mogen wat hem betreft zelfs hardere verhoormethoden dan waterboarding worden gebruikt om bekentenissen af te dwingen. Gehandicapten maakt hij belachelijk en het idee dat er een wereldwijde opwarming gaande is, is volgens hem een fabeltje dat door Chinezen in omloop is gebracht omdat ze hun handelsbelangen willen beschermen.

Dit is niet meer dan een greep uit de eindeloze lijst van rabiate uitspraken die hij sinds het begin van zijn campagne heeft gedaan. Vooral op de sites van Britse en Amerikaanse dagbladen kom je nog veel meer van dergelijke lariekoek tegen.

Laat zien dat je zelf niet kiest voor verdeeldheid, maar voor eenheid, hoop en compassie. Protesteer tegen het gescheld van Trump en teken de open brief die je via de link hieronder kunt lezen. Al bijna 1,5 miljoen mensen – waaronder veel Nederlanders en Belgen – zijn je voorgegaan.
Geef duidelijk te kennen dat je een politiek afwijst, die groepen en individuen verkettert.
Hier is de link: https://secure.avaaz.org/nl/deartrump/


Zie ook: https://twitter.com/aurorablogspot

Schrijver: Hendrik Klaassens, 7 april 2016


Geplaatst in de categorie: moraal

4.2 met 21 stemmen 146Er zijn 7 reacties op deze inzending:

Naam:
Henk Kooy
Datum:
1 juni 2017
Hallo lezer, wordt er actie ondernomen tegen afwijzen climaataccoorden?
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
28 april 2016
Trump wil de kernwapens van Amerika opschroeven naar de wereldse toppositie. Hij schoffeert Hillary Clinton door te stellen dat zij haar winst enkel om haar vrouw-zijn heeft bemachtigd, maar ieder weldenkend mens weet dat Hillary haar politieke sporen al ruimschoots verdiend heeft. Trump's jaloezie luidt dan ook zijn aanstaande nederlaag in.
Een gekkere Amerikaanse presidentskandidaat hebben we nog niet gehad.
Naam:
Hendrik Klaassens
Datum:
12 april 2016
Fijn dat je ook je handtekening hebt gezet, Joanan! Inmiddels kruipt de teller naar de 2 miljoen.

Vandaag las ik dat Hillary Clinton op dit moment in de peilingen 5% voorligt op Donald Trump. Een direct consequentie daarvan is dat zij waarschijnlijk gaat winnen met - wat de Amerikanen noemen - een 'landslide victory'. De kans is namelijk groot dat ze ook gaat winnen in sterk conservatieve, zuidelijke staten als Texas. Geen wonder, want Trump wordt door nog geen 50% van de geregistreerde Republikeinse kiezers vertrouwd als het gaat om de vraag wie het best in staat is om een verstandige buitenlandse politiek te voeren.

Trump geeft op geen enkele vraag inhoudelijk antwoord, kan niet tegen zijn verlies als een concurrent een staat wint, en geeft anderen de schuld voor zijn eigen stommiteiten. Aan zulke mensen heb ik een gruwelijke hekel. Mensen als Trump, die een ego hebben zo groot als een melkwegstelsel en een hartje ter grootte van een erwt, moeten wat mij betreft met kracht bestreden worden. Zoals je terecht opmerkt zijn deze mensen inderdaad gevaarlijk, Gabriëla.
Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
10 april 2016
Die man is een clown.
Een gevaarlijke clown.
In het geheel niet grappig.
Al lacht hij nog zo vaak
om zijn eigen grappen.
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
9 april 2016
Beste Hendrik, ik heb mijn stem inmiddels gegeven, opdat we die mesjokke, losgeslagen, rommelige, zwart-wit denkende, zichzelf superieur wanende, zelfverrijkte, op armen, minderheden, buitenlanders en zich niet met de supersnelle, overspannen, dolgedraaide, zwaarmilieuvervuilende wereldeconomie kunnen vereenzelvigende, empatische mensen neerziende, trolachtige, demonische, hondsbrutale, over het paard getilde quasi-moedige, opgeblazen rubbercowboy ver uit de omgeving van het Witte Huis willen houden! Desnoods laten we Obama tegen de regels in nog een termijn extra doen! Anders ben ik bang dat Hillary Trump's Monica wordt en hij straks in alle toonaarden gaat beweren 'I did not had sex with that woman!', maar dat natuurlijk wel had om maar in het Witte Huis te geraken. 'Sigaartje, Bill?', grappend.
Naam:
Hendrik Klaassens
Datum:
8 april 2016
Dat klopt, Joanan: soms heeft hij wel gelijk, maar de manier waarop hij dingen zegt en de consequenties die hij eraan verbindt, typeren hem als een ongeleid projectiel waar de republikeinse partij flink mee in zijn maag zit. Zo zei hij kort geleden dat de NAVO wel kan worden opgeheven omdat de Europese landen te weinig geld en troepen leveren. Aan dat laatste heeft hij gelijk (Nederland besteedt bijv. maar 1,3% van de begroting aan Defensie), maar het ontbinden van de NAVO is natuurlijk gekkenwerk.

Inmiddels zijn er wereldwijd al meer dan 1,5 miljoen handtekeningen verzameld voor de open brief aan Donald Trump. Als heel veel mensen deze brief ondertekenen, verschijnt hij binnenkort paginagroot in de belangrijkste dagbladen van de wereld. Dat heeft de AVAAZ, die het organiseert, beloofd.
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
8 april 2016
De rancune spat van Trump's tronie af. Hij denigreert vooral minderheden en minderbedeelden. Inmiddels is zijn paspopvrouw al ingezet om zijn minachting voor vrouwen te vergoelijken. Hij is rauw in de bek, maar dat wil niet zeggen, dat hij daarmee steeds ongelijk heeft, want Mexico is inderdaad in handen van de drugsmaffia. In een reportage van BNN werd duidelijk dat die gewapende criminelen elke dag velen om zeep helpen. Van oudsher zijn de Mexicanen nogal een schietgraag volk. Maar de pot verwijt de ketel..., want die lompe cheriff Trump is ook dol op wapens. Gezien zijn meningen valt hij een extremist te noemen en we weten allemaal waartoe extremisten in staat zijn. Hillary goochelt ook met groot geld, maar bij haar gaat een gemiddeld mens toch liever op de borrel, dan bij die paranoïde tweedrachtzaaier met zijn macho-poespas.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)