Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Een barbecue in zomerse sfeer

Er werd gelachen en geschertst tijdens de barbecue en een meisje fêteerde de jarige met een sopraanpartij. Hoog trilde haar stem in de septemberlucht. "There's a hero" weerklonk als was het het lied dat een kwetsbare en onschuldige vogel ten hemel zendt: fragiel, gevoelig en ongrijpbaar.

De jarige en de overige aanwezigen zonden blikken van ontroering, respectievelijk van spot in elkaars richting en in het ijle niets als raketten die uit het zicht verdwijnen en in onbestemde sferen onbestemde taken gaan verrichten.

Angstvallig en bang wierp een van de aanwezigen blikken in het rond om vast te kunnen stellen of zij nog wel werd opgenomen in de groep, of zij wel geaccepteerd werd door de vrienden. Mij was een bord toebedeeld en allerlei lekkernijen en een buurvrouw in wie ik noodgedwongen geïnteresseerd diende te zijn. Haar bovenkaak toonde een blikkerend gebit en ergens daarboven zonden mokkabruine ogen een onduidelijke boodschap van haat of liefde de wereld in. Ons gesprek kabbelde voort als een vredige rivier zonder de obstakels van rotsblokken en doofde uit toen het tijd werd naar huis te gaan.....

Schrijver: I.Broeckx, 21 april 2016


Geplaatst in de categorie: feest

2.0 met 1 stemmen 67Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)