Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Twee kraaien en een pakje brood

Op een maandagmorgen zag ik een pakje boterhammen bij de stoeprand liggen dat kennelijk achteloos was weggeworpen door een onverschillige student of scholier of verwende ambtenaar, arbeider of ingenieur.
De volgende dag lag het er nog, maar nu had het de belangstelling getrokken van enkele kraaien, waarvoor het nog wel een aangename verrassing was en in primitieve, dierlijke wedijver concurreerden zij erom en bevochten zij het op elkaar.
Een van de zwartgerokte vogels pikte heftig en wilskrachtig in het pakketje, zag echter kennelijk de hindernis van het plastic zakje dat eromheen zat in, en vloog tenslotte op met slechts een klein stukje van de lekkernij in de snavel. Het wonderlijke dier was blijkbaar in staat te beseffen dat het genoegen moest nemen met slechts een deel van de aanvankelijk zo verleidelijke buitenkans die zich had aangediend.....

Schrijver: I.Broeckx, 23 april 2016


Geplaatst in de categorie: dieren

4.0 met 1 stemmen 46Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
23 april 2016
Ik kijk ook vaak graag naar de meeuwen, meerkoeten, kraaien, ganzen en eenden, die elkaar fel bestrijden om brood. Ze zijn een afspiegeling van de mensen en daarom moet ik zo om hun fanatieke wedijver lachen.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)