Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Dubbele nationaliteit

Tot voor een paar dagen was ik niet echt tegen een dubbel paspoort. Waarom zouden mensen geen twee nationaliteiten mogen hebben? Er werden allerlei redenen bedacht door een politicus wiens ideeën mij niet erg aanstaan. Dus dat maakte mijn standpunt om er niet tegen te zijn, alleen maar logischer. Al dat gezeur steeds over 'buitenlanders', het zijn gewoon mensen als jij en ik. Andere cultuur, ja klopt. Kan best leuk zijn om van elkaar te leren! Natuurlijk moet men zich aanpassen aan de wetten en gewoonten van een land waar men gaat wonen. Maar Nederlanders blijven ook naar kaas, drop en chocola smachten als ze elders vertoeven. Dus gun je buren hun eigen kruidige gerechten, en probeer zelf hun recept ook eens. Je weet maar nooit of het bevalt.

Tot zover de positieve noot. Die ik even heb toegevoegd toen ik zag dat de redactie mijn onderstaande 'bewering' als hartenkreet heeft geplaatst. Kan ik prima mee leven. Waar ik inmiddels niet meer mee kan leven zijn de dubbele paspoorten in ons land. De gebeurtenissen van de afgelopen dagen laten zien hoe Turkije op dit moment geregeerd wordt, tot zelfs over de grenzen van hun land heen. Door een vrouw te gijzelen die Nederlandse is. En haar te verplichten om ook Turks te blijven en dan dit soort misselijke acties uithalen om haar de mond te snoeren. Dit bracht mij tot de volgende stelling/bewering:

Nu we bij Ebru Umar zien waar een verplichte dubbele nationaliteit toe leiden kan, wordt het tijd dat ze in Den Haag een wet gaan maken die een dubbele nationaliteit voor Nederlanders verbiedt!

Zie ook onderstaande link voor een column van Joost Niemöller over de kwestie.

Overigens wordt door Nederlandse wetgeving een dubbele nationaliteit al zoveel mogelijk tegen gegaan. Maar we maken een uitzondering voor landen, zoals Turkije en Marokko, die verbieden dat mensen hun oorspronkelijke nationaliteit verliezen als ze in een ander land gaan wonen. We moeten dit niet meer accepteren! Als die landen hun wetgeving op dit punt niet aanpassen, dan kunnen hun inwoners geen Nederlandse nationaliteit meer krijgen! Punt uit! En ja, dit geldt dan ook voor de sympathieke en bekwame voorzitter van onze Tweede Kamer, Khadija Arib.

Het wordt tijd om duidelijke grenzen te stellen!

Zie voor meer informatie ook:
www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/nederlandse-nationaliteit/inhoud/dubbele-nationaliteit


Zie ook: http://joostniemoller.nl/...e-nationaliteit-ebru-umar-nu-d

Schrijver: Gabriëla Mommers, 28 april 2016


Geplaatst in de categorie: actualiteit

4.3 met 7 stemmen 302Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Fred
Datum:
28 april 2016
Zelfs als ze in Nederland geboren zijn.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)