Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

In deze tijd van: wat kan- en wat niet moet.

Mensen worden reeds geleefd, tevens aan een leiband genomen, of ze nou wel, of niet van Moeder Aarde zijn gekomen, we leven hier allemaal.
Betekent dat dat ik niet discrimineer, betekent dit ook dat ik alles tolereer, nou dat denk en dacht ik niet.
Ik "draai" (lees schrijf) al een poosje op beide sites, zowel Nederlands als Gedichten en voel me daar prima bij.

Een aantal jaren geleden vielen mensen over andere dingen dan nu, toen ging het over stemmen; men vond dat men te kort op de voorpagina stond.
Misschien was dat ook wel zo, maar aan de andere kant geeft het wel aan dat de site GELIEFD is, weer dat woordje LIEF, een woordje waar Joke een beetje moeite mee heeft.

Daarna ging het over cijfers die te laag zouden zijn en vervolgens kregen we te maken met inloggen, om zodoende te kunnen schiften, wie er lief reageerde en wie niet.

Maar wat is er mis met een beetje "kneuterigheid" na jaren 'op elkaars werk' te reageren creëer je een band, een schrijversband zeg maar. Ik leerde veel mensen ook persoonlijk kennen, ook al lief. En zijn ze niet aardig, lief of meegaand, dan verwijder je ze gewoon.

Probleem opgelost, maar om nou te "vallen" over een eventuele aanhef van, ik noem maar iets: lieve Ton, of lieve Edith, zelfs lieve Joanan, toe nou als je daar over vallen moet dan ruikt het naar frustratie. En ik vind gefrustreerde mensen niet aangenaam...

Als dan ook nog in het werkje van Joke het woord pleuren voor moet komen denk ik: de Nederlandse taal is mooi genoeg, gooien had ook gekund. Ik ben niet voornemens mijn aanhef naar lieve personen te wijzigen in "beste knul, of beste meid" zeker niet wanneer het inderdaad lieve mensen zijn.

Oorlogen voeren ze maar VER over de grens, maar niet over het woordje LIEF.

Als reactie op het "lief" probleem van J. de Groot...

Schrijver: An Terlouw, 24 mei 2016


Geplaatst in de categorie: liefde

3.1 met 9 stemmen 199Er zijn 7 reacties op deze inzending:

Naam:
Gabriela Mommers
Datum:
27 mei 2016
Lieve Ton, wij houden ook van jou. Ik mag in principe natuurlijk alleen voor mezelf spreken, maar Kleine Kwispel die aan mijn voeten ligt, is het hartroerend met mij eens. En verder hou ik van alle schrijvers en lezers van deze site. Ja ook diegenen die over zaken schrijven waar ik het niet mee eens ben. En ook zij die mijn schrijfsels niet waarderen. Want hoe eens of oneens we het ook zijn, in dit grote Universum zijn we allemaal Eén.
Naam:
Ton Hettema
Datum:
27 mei 2016
Lieve An en alle andere lieverds uit ons nederige dorpje Laptopia; wat doen we toch goed ons best; wat zijn we aaibare, fatsoenlijke, oprechte tobbers; zonder winstbejag; tolerant, met een groot hart voor onze prachtige taal, met belangstelling voor elkaars meningen, taalgebruik, uitbarstingen en ontboezemingen; ik hou van jullie allemaal.
Naam:
Ben van Haren
Datum:
24 mei 2016
De reactie van J.R. geeft duidelijk het kernpunt weer.
Schrijven, reageren, moet ook houtsnijden, en ook vaak hakken.
Spanningen en aanvaringen kweken is belangrijk.
De aandacht vasthouden van de lezers en bezoekers van de site, die het juist niet met elkaar eens zijn trekt bezoekers dus ook aandachttrekkers voor een schrijfsite.

Hier spelen duidelijk meerderen belangens,
die van de inzenders, en die van de sitebeheerder.
Naam:
J.de Groot
Datum:
24 mei 2016
Ik ga op mijn wenken bediend worden hier.
Had ik dat verwacht...JA!
Naam:
An Terlouw
Datum:
24 mei 2016
Lieve Joanan, het woordje " zelfs" zal ik weghalen. Er OOK van maken...we kennen elkaar niet, maar gaan lang genoeg met elkaar om...denk het maar weg, ook goed? Ik kan het niet bewerken...
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
24 mei 2016
'zelfs lieve Joanan', pardon? Hoe bedoel je dat, An? Heb ik soms zo'n slechte reputatie, dat het uitzonderlijk is dat iemand mijn naam met 'lieve' ervoor durft te noemen? Ben ik echt net zo nors in de omgang als Willem F. Hermans? Ik beoefen het schrijfvak dan ook niet om zoete broodjes te bakken, maar om vlijmscherp van leer te trekken!...
Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
24 mei 2016
Zo is het, An. Ik ben het volledig met je eens.
Het valt me op dat Joke alleen nog hier komt om negatieve kritiek te leveren. Ze heeft negatieve kritiek op de site, op de vaste schrijvers, op hoe we op elkaar reageren, op van alles en nog wat. Ik ben er wel klaar mee, al die negativiteit.
Ik lees veel schrijvers hier graag, en een deel daarvan vind ik, naast goede schrijvers, ook lieve mensen. En jij bent daar een van, Lieve An!
Ik heb overigens de laatste tijd even niet meer zoveel geschreven of gereageerd. Dat heeft niets met de site of schrijvers hier te maken. Waarvan akte.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)