Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

De vooruitgang van de vrouwenrechten heeft de laatste decennia zeker vorderingen gemaakt. In het bedrijfsleven en in de politiek hebben steeds meer vrouwen hogere banen en leidinggevend werk.
Maar bij een enkel punt zet ik nog wel een groot vraagteken. Al heel lang is het gebruikelijk dat een man een vrouw ten huwelijk vraagt. Tegenwoordig is het nog zo dat op dit gebied mannen gewoonlijk een actievere rol aan de dag leggen dan vrouwen.
Volgens de hedendaags principes en rechten van de vrouw zou het ook even goed kunnen dat vrouwen mannen ten huwelijk vragen. Zou dit in vele gevallen ook niet het beste zijn en meer uitkomst geven?
Maar ja, de vrouwelijke natuur zal wat dit betreft wellicht minder snel voortgaan dan het recht. Veel vrouwen zullen op het gebied van huwelijksaanzoek nog liever de afwachtende houding vertonen.
Vrouwen, u hebt het volste recht om mijn mening aan te vallen!

Schrijver: Han Messie, 11 juni 2016


Geplaatst in de categorie: vrouwen

3.7 met 3 stemmen 752Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
13 juni 2016
'De vrouwelijke natuur', beste Han, is eeuwenlang onderdrukt door overheid, kerk, wetten en daaruit voortkomende instituten als het huwelijk. Als vrouw hoorde je eeuwenlang te beloven dat je zou gehoorzamen aan je man. Nee, dit gaat nu eens niet over de Islam. Het is nog maar een jaar of vijftig geleden dat in ons land vrouwen moesten stoppen met werken als ze trouwden. Pas in 1991 kwam er wetgeving dat verkrachting binnen het huwelijk strafbaar is. En dan vind jij het gek dat vrouwen niet staan te springen om een man ten huwelijk te vragen? Nog steeds krijgen zowel vrouwen als kinderen automatisch de achternaam van de man, tenzij men op papier het anders regelt. Paternalisme viert nog steeds hoogtij in het instituut dat huwelijk heet. Toen ik in de jaren tachtig de vrouwenbeweging omarmde, heb ik mijn kleine meisjesdroom van een Sissi bruidsjurk meteen voorgoed aan de wilgen gehangen.
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
11 juni 2016
Alsof het huwelijk ooit en vandaag de dag enige betekenis heeft gehad en heeft. Vrije vrouwen laten zich niet in een huwelijk onderdrukken. Het huwelijk is een ouderwets bindingssysteem, waar alle franje allang vanaf is. Alleen de mensen met grote beursen houden die sprookjespoespas in ere, om vervolgens moeizaam te vechtscheiden en walgelijke drama's te creëren, waarbij het geld opeens als de grootste bindingsfactor uit de hoek komt.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)