Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Met tante in het Textielmuseum

Van de artefacten van de moderne textielkunst moet men kunnen houden. Op mij maken ze vaak een absurdistische, koele, koude, welhaast sinistere indruk die zelfs mijn middenrif in opstand doet komen en daar een welhaast fysieke weerzin doet ontstaan, vertaald in psychosomatische gevoelens van weerzin, verwrongenheid, angst en walging.

Mijn trouwe metgezel was zich hiervan allerminst bewust. Zij genoot zozeer van de tentoonstelling en ik babbelde luchtig en ogenschijnlijk geïnteresseerd over de beelden van draadkunstenares Sheila Hicks, uit haar jongere en oudere jaren, waarin de vergrijzing had toegeslagen maar waarin zij nog onverminderd enthousiast en intensief haar kunst beoefende.
Mijn tante, mijn plaatsvervangende moeder, wil onze familie, die echter nauwelijks nog in leven is en die welhaast uitgeroeid is als betrof het slachtoffers van een pestepidemie, bijeenhouden en nu nog ben ik haar 63-jarige, "plaatsvervangende" en zo dierbare "dochter", waar zij afscheid heeft moeten nemen van haar echtgenoot, van een andere dierbare nicht en van meerdere vriendinnen en tezamen trotseren wij nu nog de tijd en het onherroepelijke (nood)lot.

En ach, ze is zo goed voor mij.....

Schrijver: I.Broeckx, 12 juni 2016


Geplaatst in de categorie: kunst

3.5 met 2 stemmen 62Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
12 juni 2016
Soms moet je je over een bepaalde weerzin heen zetten om andere dierbaren niet voor de kop te stoten, want een goede verhouding is belangrijker dan persoonlijke voorkeuren.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)