Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Dikkertje Dap

Nee, niet van de trap, ik hoor bijna de lezers meteen het liedje starten, dat heb ik nou natuurlijk zelf ook, ga de hele dag Dikkertje Dap, zat op de trap lopen zingen, maar daar gaat het nu eventjes niet om, neen.

Hij wordt dik en als ik zeg dat hij dik wordt dan zou 'k dat bijna met vetgedrukte dikke letters kunnen schrijven, maar da's al te desastreus. Niet, dat hij wat van mijn geschrijf mee krijgt, niks hoor het is geen lezer en al helemaal niet van mij...

Voorlezen, dan luistert ie nog wel, maar dan houdt het ook wel op, afijn, door gebruik van medicatie heeft ie een zogezegde: zwangerschaps-bierbuik gekregen, natuurlijk niet van de ene op de andere dag, zelfs niet van de ene op de andere week, nee zoiets moet je kweken als het ware en dat heeft ie dus ook gedaan.

Een gekweekte zwangerschaps-bierbuik, maar: hij is 1) niet zwanger, want dan stond ik wel op de kermis met hem en hij is 2) geen bierdrinker, want vanwege het gebruik van medicijnen is alcohol taboe. Dus, ergo, conclusio, zegt de goegemeente: hij éét teveel en daar zit 'm nou juist de kneep.

Want hij eet bijna niks, eet minder dan mijn persoontje en ik ben nooit zo'n grote eetster geweest, maar dat was hij dus wel en is dat nú niet meer, want bij iedere maaltijd (muizenbeetjes) hoor ik steunen en zuchten: 'ik zit vol'.

En zo tobt men door, toch maar een keer langs de huisarts, die een echo laat maken: niks (gelukkig) te zien, dan maar door naar een diëtiste. Hij neemt alles mee, verwijzing, medicijngebruik en een briefje (amper nodig want hij eet weinig en hoeft dus niet veel op te schrijven) waarop staat wat ie per dag inneemt.

Openbaring, hij zit tegen ondervoeding aan, hij, met zijn zwangerschaps-bierbuik, waar geen kind én geen bier in zit, heeft een angstig eiwittekort, komt diverse belangrijke groei- (nou ja groei) en overleef-supplementen tekort. Vitamines etc.

En hij moet eten, zes keer jawel zes keer per dag en dat is best een opgave voor iemand die twee maal al ruim voldoende vond. Mijn dikkertje dap, met zijn speciale buik, die giga in de weg zit vanzelf, die is, als hij gewoon zes keer per dag kleine hoeveelheid gaat eten, straks van zijn zwangerschaps-bier-buik af....

Bevalling compleet, geen baby maar dat hoeft ook niet....dikkertje dap, zat op de trap en moet meer en meer gaan eten, dat mag iedereen wel weten, zo maar eventjes voor de grap....

Schrijver: An Terlouw, 16 juni 2016


Geplaatst in de categorie: voedsel

3.0 met 1 stemmen 653Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Han Messie
Datum:
13 juli 2016
Email:
hmessielive.nl
Ja An, jouw Dikkertje moet duidelijk een trap opgaan, met allemaal treden van bewust eten.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)