Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Picasso en mijn buurvrouw

In haar riante bungalow met uitschuifbare pui aan de te midden van het landelijke groen gelegen Berenstruikstraat woont mijn tengere buurvrouw Conny, sinds jaar en dag alleen, met haar hondje Piek als enige gezelschap.

Mijn buurvrouw is bezeten van Picasso, de bekende Spaanse kunstenaar die wereldberoemd is geworden door zijn schilderkunst en harde werken.
Een kleine selectie uit zijn werk siert al haar muren, in reproducties weliswaar, ze heeft het niet breed, maar het is een kleurrijk geheel. Ze zijn in Azië gemaakt, daar kunnen ze dat heel efficiënt namaken zonder dat ze doen alsof het echt is.
Ze heeft het verhaal al zo'n dertig keer verteld. Een neef van haar die het allemaal geregeld heeft. Haar sociale intelligentie is van een hoog niveau, ze schenkt de thee voor de tweede maal in.
Ik kijk naar de reproducties.
Het zijn heldere kleuren, met veel contrast, en het spreekt sterk tot de verbeelding.
Picasso en mijn buurvrouw, ze zijn onafscheidelijk, hij woont in haar hoofd en hij heeft haar muren in beslag genomen.
Het heeft wel iets, zo'n buurvrouw in de Berenstruikstraat, en die Picasso is ook niet gek. Ik ga er dikwijls thee drinken, om naar het werk te kijken, toch knap van die Aziaten, dat ze het zo goed kunnen namaken.
Ze heeft ook een werk van Vincent van Gogh, iets met zomerse bloemen, ik kan niet op de naam komen. Hoe heten ze ook alweer die bloemen?

Schrijver: Avril Gareel, 21 juni 2016


Geplaatst in de categorie: schilderkunst

4.5 met 2 stemmen 245Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)