Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Boos, kwaad, woest, woedend

Zelden is er iemand verbaal althans, boos of kwaad met woorden, zelden zie je iemand iets schrijven die zo woest is dat de spetters van het papier afkomen, bij wijze van spreken.
We zijn en blijven altijd netjes, proper bijna, praten en schrijven over lief'lijke dingen, worden zelden boos of woedend.
Nog niet eerder zag ik langskomen dat iemand zijn hart verbaal met krachttermen luchtte hier en ook ik zal dat nalaten.

Maar wat zou ik vreselijk graag eens flink tekeer gaan, wat zou ik graag schrijven wat ik echt denk en vind, maar: men zegt dat je, als je boos bent, niet meteen moet reageren, als je woedend bent net zo min.
Als je kwaad bent, kun je beter op het puntje van je tong bijten, voor je iets opschrijft, maarre: dat puntje is er bij mij al af.

Woest, kwaad, woedend, boos, pissig, ik ben het soms allemaal, jawel en zou dan het liefste in al die kwaadheid neerschrijven wat ik vind, wat ik denk en wat ik voel....maar ja, da's niet netjes, niet de bedoeling en de kans is zeer groot dat men je dan niet plaatst: op zich niet raar, want grove taal, al is het taal en al zijn het gevoelens, horen niet, nietwaar?

En dus: ben ik eventjes kwaad, woest, boos met als uitkomst: verdrietig omdat woedend iets opschrijven niet handig is en áltijd tegen je gebruikt wordt.

Amen

Schrijver: An Terlouw, 28 juni 2016


Geplaatst in de categorie: woede

3.0 met 3 stemmen 159Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
Günter Schulz
Datum:
1 juli 2016
Ik heb er geen enkele moeite mee, An, dat je jouw ongenoegen of wat dies meer zij ook eens in een tekst kwijt kunt. Er is helaas niet altijd een vrachtwagen, geladen met glas en porselein bij de hand om je, door lekker alles in gruzelementen te gooien, te mogen afreageren.
Naam:
An Terlouw
Datum:
30 juni 2016
Jacob, nee hoor je hebt je niks verbeeld...soms, heel soms komt er een duiveltje naar boven, zo eentje van pure machteloosheid, van kwaadheid, vanwege die zinloze aanslagen, vanwege dingen die in je leven gebeuren. Dan ben ik eventjes niet lief, maar van binnen behoorlijk boos..duurt gelukkig niet lang. Maar ik ben ook maar een mens hoor en omdat boosheid teveel energie kost, stop ik er snel mee...
Naam:
Jacob van Schaijk
Datum:
29 juni 2016
Verbeeld ik het mij, of zijn toon en taal hier heel anders dan ik je andere stukjes?

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)