Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Tandarts

Kort maar krachtige titel en ik heb geen hekel aan een tandarts, maar het is ook niet mijn meest favoriete uitje, al helemaal niet als je weet dat er wat staat te gebeuren, zoals vandaag.

Al een poosje zit/ zat er een kies los, op zich geen ramp, dat zei de beste man bij de vorige controle ook, maar als ik er wel last van kreeg, moest ie eruit.
Nou wil het geval, dat bepaalde medicijnen ervoor zorgen dat je botten worden aangepakt, niet alleen de botten in armen en benen, maar dus ook de boel die ze je gebit noemen, verklaarbaar dat ik er daarom zoveel last van heb, maar: lollig is anders!

Vanaf donderdag al pijn, maar ja, mijn tandarts is er niet op vrijdag en ik vertik het om naar een ander te gaan en weet je: mijn gebit weet dat, elke tand en kies weet precies wanneer het donderdagavond is, want dan spelen die krengen op, eerlijk waar.

Dus na vier nare nachten ik gisteren gebeld en kon vanmiddag al komen, zweet in mijn handen, eega wacht buiten, want ik kan best alleen.
Natuurlijk kan dat: want er zitten twee assistentes die al weten wat ze moeten doen, eerlijk waar.

Er komt er eentje bij me zitten die mijn handen vast houdt, de tandarts maakt een grapje, geeft een paar joekels van spuiten (dat boeit me niet) en omdat de man er een soort one man show van maakt, heb ik verdorie niet eens door dat ie met een tang in mijn mond zit.

Op het moment dat ik grrr zeg, zegt hij kalmerend: hij is er al uit, wil je hem mee, voor de tandenfee?
Nou nee hoor, doe maar weg...even een afspraak gemaakt voor de volgende keer want er zit een tand los, maar die haalt ie er niet uit, nee, hij is geen voorstander van trekken, gelukkig, maar knapt de boel gewoon op.

Twee uur later gaat de telefoon, de assistente, ze moest even weten hoe of het ging, nou als dat nou niet super lief is, dan eet ik mijn sok op, alleen: nu even niet want ik heb een krater in mijn bakkes...

Schrijver: An Terlouw, 7 juli 2016


Geplaatst in de categorie: ziekte

3.2 met 5 stemmen 85Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
Christelrekko@ziggo.nl
Datum:
7 juli 2016
Blij dat je gegaan bent. Liever even angst als heel lang en veel pijn. Goed zo>
Naam:
Ton Hettema
Datum:
7 juli 2016
Mooi verslag, tANdenfee, heb toch weer even gelachen. Je bent een harde tante, en tegelijk een zachtaardig mensenwezen. Sterkte drmee!
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
7 juli 2016
Naar de tandarts gaan is niet bepaald een relaxed uitje naar Ibiza. Alhoewel de huidige tandartsen en hun binnenboordpersoneel er flink op vooruit zijn gegaan qua behandelingen en klantvriendelijkheid. Als kind heb ik nog de koudwaterboor meegemaakt en een klungelige tandarts, die mijn beugel op zijn huiskamerbank aanschroefde. Die beugel heb ik trouwens boos kapot getrapt, omdat een uiteinde pijnlijk in mijn tandvlees stak. Tegenwoordig verdient de mondhygiënist zelfs meer dan de tandarts. Volgende maand onderga ik een dure megabehandeling, die volgens mijn superaardige, Surinaamse mondhygiënist totaal vergoed wordt. Ook om van mijn opgezette slijmvliezen af te komen, een gevolg van antidepressiva en alcoholgebruik. Afkick blijkt niet meer in te zijn, weet ik uit ervaring met onkundige hulpverleners, die maar wat aan zwammen. Het grote gebrek is tegenwoordig echte betrokkenheid. Je wordt met standaardbabbeltjes weggestuurd. Oftewel, zoek het zelf maar uit! In die lijn: het eigen risico bedrog. Toch waren de mensen een eeuw of wat geleden minder goed bedeeld af en zaten zij vaak rond hun veertigste al met rotte gebitten en vaak lege gebitten. De gebitsbehoudzucht van de huidige tandheelkundigen valt volop te prijzen, al zijn de prijzen er vaak ook naar!...

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)