Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Berichten uit een Zorgcentrum (vervolg)

De lange laan eindigt in een blauwachtig verschiet, zoals de toekomst en het leven zich hullen in naamloze nevelen van onzekerheid.

Mijn gestage pas brengt me naar Zorgcentrum "Zonnehof", een instituut dat haar naam niet in alle opzichten eer bewijst, maar vanaf het eerste moment van onze kennismaking hebben de mevrouw die ik nu regelmatig bezoek en ikzelf een plaats ingeruimd in onze harten voor elkaar.....

Wie is de onbekende demon of godheid die onze lotgevallen vervlocht, die ons elkaar deed ontmoeten op dit merkwaardige kruispunt van wegen, laat in onze levens?

Mevrouw heeft een "T" aan mijn naam toegevoegd: het is "Tineke" geworden in plaats van "Ineke" maar in de intonatie van haar stem hoor ik zoveel waardering dat ik de naamsverandering voor lief neem en zelfs op prijs stel.

Samen verkennen we de buurt: mevrouw schuifelt voort achter haar rollator. Sinds haar verhuizing uit het dorp in de omgeving is ze als een ontdekkingsreizigster op vreemde kusten en ik benoem de gebrouwen in de lange Professor Gimbrèrelaan voor haar: de Academie voor Journalistiek, het Regionaal Opleidingscentrum en overige flats en bouwwerken.

Bij thuiskomst bewonderen we de roomwitte orchidee die in de vensterbank staat te pronken met tengere steeltjes waaraan veelbelovende knoppen bengelen.

Een moeder heeft voorgoed afscheid genomen: een andere moeder neemt het roer over.....

Schrijver: I.Broeckx, 28 juli 2016


Geplaatst in de categorie: ouderen

2.5 met 2 stemmen 40Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)