Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Herinneringen aan mijn studententijd (1)

Vaak passeer ik nog met de bus van "Arriva" het lage gebouw waarvan ik het innerlijk eens zo goed gekend heb. Het is van een moderne architectuur en draagt de trotse naam "Maranatha" ("de heer zal komen") tot op de huidige dag op haar gevel en haar kamers en de gebedsruimte zijn gegroepeerd rond een bescheiden binnenplaats met spaarzame begroeiing.

Tijdens avondlijke uren kwamen wij, blagen van jonge studenten, daar eens samen in de woonkamer van Roelof, de pastor, in die verre, voorbije tijd van veertig jaar geleden onder het lamplicht en voerden onze gesprekken onder zijn leiding. Hij was oud voor zijn veertig jaar en met lang, grijs, golvend haar dat als een helm om zijn schedel lag.

Onze conversatie moest vaak gaan over de psycholoog Carl Rogers, wiens theorieën ongetwijfeld vandaag de dag gedateerd zijn en het "Leren in vrijheid" was Roelofs centrale en gekoesterde adagium, ontleend aan de destijds beroemde Amerikaanse grote voorvechter van individuele ontplooiing en menslievende therapie.

Tevens herinner ik me levendig mijn discussies met Mariet, mijn vriendin, tot in de nachtelijke uren in haar kleine kamer op "Maranatha" In de hoek daarvan stond een zitzak, waarin ik wegzonk en van daaruit vuurde ik mijn woorden op haar af, in een schijnbaar nooit eindigende stroom....

De groep viel uiteen. Waar zijn mijn vrienden gebleven?
Ze zwermden uiteen als vogels in alle richtingen. Het leven heeft hen voorgoed van me verwijderd, heeft hen opgeslokt en ik kan alleen nog maar noteren dat alles onvergetelijk in mijn ziel gegrift is als een inscriptie in een oude, zilveren munt.....

Schrijver: I.Broeckx, 31 juli 2016


Geplaatst in de categorie: religie

3.3 met 3 stemmen 42Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)