Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Nachtelijke anale kramp

Al een poos heb ik last van kramp, midden in de nacht vaak. Je wordt er van wakker en zolang de kramp duurt blijf je wakker, want lollig is anders. Pijn, onbeschrijfelijke pijn. Wanneer je kramp in je tenen hebt, of in je kuiten weten we allemaal wel wat eraan te doen. Maar deze kramp is er eentje waar je niet over praten wilt - kunt- of gewoon durft?

Het komt niet elke dag of nacht voor maar toch wel met enige regelmaat en die pijn hè, oei die pijn die is dus zo ehhh zo echt niet geweldig...en erover praten dat doen we dus blijkbaar niet. Wanneer ik verleden week twee uur lang pijn heb gehad start ik 's morgens de pc maar eens op en tik in: anale kramp!

Want dát is de kramp waar ik het over heb en ik zeg je, het is een waardeloze, niet te onderschatten kramp, daar is de kramp in je tenen en je kuiten heilig bij...maar bij google, daar blijkt ineens dat 10% van de bevolking in ons land, last heeft van nachtelijke anaal-kramp, maar niemand die er iets over durft te zeggen of te vragen.

Tot nu: want ineens, als ik kenbaar maak kramp te hebben, lijkt het wel alsof er een blikje kramp-mensen, anale kramp-mensen wordt open getrokken...herkenning, meeleven, praten over de pijn en de plaats waar die pijn zich dan vooral nestelt.

In deze tijd, dat organen bijkans op je stoep voorbijkomen, dat je op tv allerlei operaties kunt volgen, heb ik nou nog nooit iemand gehoord die behept is met dit fenomeen....waar zit dan die 10% van de bevolking? Verstoppertje te spelen, of met kramp in een hoekje? Niet doen hoor, want al is er geen middel tegen (zoals tegen meer dingen niet) je bent niet alleen en je kunt er gewoon over praten. Dat doe ik ook.

Anale kramp, wat een waardeloze uitvinding zeg en al helemaal als het wordt doodgezwegen!

Schrijver: An Terlouw, 22 augustus 2016


Geplaatst in de categorie: lichaam

4.2 met 4 stemmen 148Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Ton Hettema
Datum:
7 september 2016
Ja, An dat heb ik eens gehad. Was heel vervelend. Midden in de nacht wakker worden met een onoplosbare kramp in de sluitspier.
Mijn diagnose was en is dat het kwam van (te) veel sigaretten roken. En dan nog bij mij van een bepaald merk: Camel filter. Met roken ben ik intussen al een jaar of tien gestopt. Rook je?
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
22 augustus 2016
Foei, onbeschaamde An, hoe durf je over zoiets volstrekts banaals te publiceren! Geintje, het wordt tijd dat we onze drukkertjes ook serieus gaan nemen en leren te ontspannen. Eindgatenyoga. Heel veel mensen schamen zich nog steeds voor hun ontlastingslichamelijkheden en dat komt o.a. door deze opgefokte cultuur, die alles (synthetisch) clean en lekker geurend wil houden. Druk- en pisgeuren worden ten onrechte als taboe beschouwd. Wij boycotten het dierlijke in ons, terwijl wij toch bij uitstek dieren zijn, maar dus krankzinnig gecultiveerd.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)