Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Ontmoetingen in de stad (vervolg)

Ik was op de wekelijkse markt op zoek geweest naar een T-shirt, maar mijn naspeuringen waren zonder resultaat gebleven.
We ontmoetten elkaar bij de bushalte. Aan haar bovengebit ontbrak op een zeer prominente plaats een tand, haar grijze haar hing neer tot op haar schouders, ze droeg goudkleurige oorbelletjes en haar kleding bestond uit een merkwaardig en disharmonieus samenstel van een wonderlijke, grijs-geruite strokenrok, een bont T-shirt met roze en groene motieven en een blauw jasje.

Ze begon het gesprek met de vaststelling dat ze "ook" alleen was, alsof aan heel mijn gestalte, mijn uiterlijk of overige kenmerken de twijfelachtige status van "vrijgezelle vrouw" afgelezen kan worden.
Vanaf de hoge balkons van de flats aan de overkant van de straat werden we gadegeslagen door diverse personen die daar plaats hadden genomen.
Het was warm, het was alsof de zomer die dag haar naderende afscheid kracht bij wilde zetten met extra hoge temperaturen en de bus bleef lang weg; gelegenheid genoeg om nog met een tweede persoon in gesprek te raken die het langdurig en ook frequent uitblijven van het voertuig eveneens ten zeerste betreurde en wier hele dagplanning volgens eigen zeggen in het honderd dreigde te lopen, waardoor zij er weer eens spijt van kreeg dat zij de nadelen van de eigen auto had ingeruild voor de twijfelachtige voordelen van het Openbaar Vervoer, die vandaag weer eens uitbleven.
Een "Arriva"-bus verschijnt meestal wel bij de halte, al wachten haar toekomstige passagiers soms uren en ook deze keer moest ik afscheid nemen van mijn beide tijdelijke metgezellen en gesprekspartners die ik misschien bij toeval nog ooit zou tegenkomen te midden van de bonte wirwar van stadsbewoners die de pleinen en de straten bevolken, allen uniek en verschillend van huidskleur, geaardheid, identiteit en persoonlijkheid.

Schrijver: I.Broeckx, 7 september 2016


Geplaatst in de categorie: maatschappij

4.0 met 1 stemmen 57Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)