Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

De scoot die....kwam (slot)

Een stroomversnelling, zo is het 't beste te omschrijven, want ineens gaat alles snel, zeg maar supersnel. Afspraken werden ineens nagekomen, de scootmbiel oftewel de "gemeente-cabrio" zoals ze hem noemt werd afgeleverd door een koerier. Een alleraardigste man die totaal geen kaas gegeten had van het apparaat, maar dat vond ze niet zo belangrijk.

Na het tekenen van 't formulier werd het ding in de kelder geparkeerd en eventjes aan de stroom gelegd, gewoon voor de zekerheid. Even terug naar huis om te eten en toen terug naar de kelder en het ding gaan uitproberen. Oeps: zachte banden...eventjes een ommetje langs een garage waar natuurlijk geen apparaat werkt, omdat het ding defect is.

Dan staat er een man met een vette BMW die vraagt: wilt U lucht hebben? Ze kijkt hem aan en zegt ja, maar dat heeft U toch niet? Jazeker wel zegt de Italiaanse-Nederlandse man en opent zijn kofferbak. Daar ligt een koffertje in dat hij opent en verdraaid, hij draaide het nippeltje van het ventiel, sloot er een slangetje op aan en drukte op een knopje...langzaam kwam de cabrio omhoog...

Verbaasd volgde ze de handelingen en bij de tweede band was ze klaar om de rit te vervolgen, na eerst de man uitbundig te hebben bedankt. Het rijden ging geweldig en zo toog ze richting vriendin om meteen een bakkie troost te gaan doen, zoals dat genoemd wordt.

Na een knus uurtje richting huis, de doop gehad en verdraaid, vandaag kwam ook nog de monteur om het gaspedaal te installeren met als leuke bijkomstigheid een kaart bij de post van het bedrijf die de tekst had: SORRY. En weet je, het heeft allemaal veel te lang geduurd, maar het is net als met een zwangerschap, zodra de baby er is, is alle ellende vergeten. En zo is het met de gemeente-cabrio ook.

Ze is weer mobiel, kan gaan en rijden waar ze wil, is niet meer afhankelijk en heeft vanmiddag genoten aan de kant bij het water...ineens is de wereld een stukje groter.
Veel rij-plezier meis.

Schrijver: An Terlouw, 10 september 2016


Geplaatst in de categorie: verkeer

3.5 met 4 stemmen 92Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
kristine
Datum:
10 september 2016
Email:
stovelotion1live.nl
Alweer zo vlotjes gezet.
Vette knipoog van iemand die je mag.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)